Tip na zápas Švédsko – Česko (baráž o postup na MS, 24. 3.)

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

Tip na zápas Švédsko – Česko (baráž o postup na MS, 24. 3.)


Čtvrteční barážový souboj o postup do závěrečného kola proti Polsku mezi domácím Švédskem a českým národním výběrem má papírového favorita v domácích. V mých očích jsou Švédi dokonce ještě větším favoritem než ukazují kurzy, a proto volím sázku na jejich postup. Mnohem raději bych byl, kdyby sázka nevyšla a naši fotbalisté postoupili, na tiket však patří postup domácích.

Švédsko – Česko (baráž o postup na MS, 24. 3., 20:45)

Šance na šampionát stále žije. Svěřenci Jaroslava Šilhavého mají dokonce mnohem schůdnější cestu, než jaká se rýsovala v konfrontaci s Portugalskem či Itálií. Místo na jih, musí podniknout cestu na sever do Skandinávie. Na padesátitisícovém stadionu v Solně narukují do boje proti domácím Švédům.

Vsadit na postup Švédska v kurzu 1.53 u 1Bet

V samotné kvalifikaci naši bůhvíjak nezářili (v tabulce skončili na třetím místě za Belgií a Walesem) a za baráž mohou děkovat vydařené Lize národů. To Švédi měli dlouhou dobu přímý postup na závěrečný turnaj ve svých rukou. Ještě před posledním dvojzápasem měli na druhé Španělsko náskok dvou bodů, poté však přišly prohry v Gruzii a právě ve Španělsku a bylo po nadějích.

Švédy bych viděl jako favority i za běžných okolností, kdy by se náš tým mohl spolehnout na pomoc Patrika Schicka a neměl devastující problémy s defenzivou. Jenže Schick není po zranění schopný nastoupit a běžná obranná čtyřka se rozpadla vinou zranění. Z obránců, kteří pomohli českému týmu mezi nejlepších osm na loňském EURO, není ve výběru žádný. Bořil, Kalas, Čelůstka i Coufal jsou zranění a Kadeřábek ukončil reprezentační kariéru. Kurz přes 1.50 na postup domácích se mi tedy zamlouvá.

Mladá nebezpečná ofenziva

Domácí se sice pro zápas proti Česku budou muset obejít bez hvězdného Zlatana Ibrahimovice, i tak ale dopředu disponují velkou kvalitou. Naši obranu by měli zaměstnávat především Alexander Isak z Realu Sociedad, Dejan Kulusevski z Tottenhamu a nováček v národním výběru Anthony Elanga z Manchesteru United. Všichni tihle kluci jsou sice stále velmi mladí (nejstarší z trojice je dvaadvacetiletý Isak), jejich umění a rychlost ve hře s míčem jsou ale na nadstandardní úrovni. Naši obránci se rozhodně nudit nebudou. Doplňovat je navíc bude jeden z nejlepších playmakerů Bundesligy Emil Forsberg

Naše ofenziva je bez Schicka ani ne poloviční. Ať už bude její složení jakékoli, kvalit domácích nedosáhne. Dle aktuální formy by se nabízela varianta Hložek – Kuchta – Lingr. Toto trio má v reprezentaci dohromady sice jen 16 startů a 1 gól, ale má formu. Pravděpodobněji však místo Lingra nastoupí zkušenější univerzál Masopust, který by mohl plnit i defenzivnější úkoly. Další variantu představují Jankto či Pešek, ani jeden z nich však momentálně neoplývá dobrou formou. Trenérský tým nečeká lehké rozhodování.

Vstupní bonus u 1Bet

Tip: Postup Švédska