V baráži proti Švédsku bez Schicka i Pavlenky


Až do dnešního dopoledne žila teoretická naděje, že se Patrik Schick přece jen objeví v nominaci. Trenér české fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý se ale nakonec v barážovém utkání proti Švédsku bude muset obejít bez kanonýra Leverkusenu. Nebude moci počítat ani s gólmanem Jiřím Pavlenkou z Werderu Brém. V nominaci je nahradí Václav Jurečka a Milan Heča.

Prohraný závod s časem i naděje v případě úspěchu

Když si před měsícem český kanonýr Patrik Schcik přetrhl lýtkový sval na levé noze, předpovídal mu sportovní ředitel Leverkusenu Rudi Völler nejméně třítýdenní odpočinek od fotbalu. Zhruba po této době se objevila pro český nároďák jiskřička naděje, když se útočník Bayeru začal po zranění pomalu vracet k individuálnímu tréninku

Že se Schick nakonec neobjeví v nominaci, ale dávaly tušit absence v posledních zápasech Bayeru, který dopředu avizoval, že bez odehraného zápasu Schicka na reprezentační sraz nepustí. A tak se také stalo, jak dnes dopoledne potvrdil kouč fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý. Ten v případě výhry nad Švédskem nicméně doufá, že by se český útočník mohl k reprezentaci přidat dodatečně před zápasem v Polsku:

Věřili jsme, že Patrik bude k dispozici. Před týdnem začal trénovat, ale do plného tréninku s týmem se nakonec zapojí až teď. Je to pro nás velká ztráta. Ale jsme domluvení, že bychom se v případě postupu do finále spojili a řekli si, jaký je Patrikův stav před zápasem v Polsku. Existuje tak možnost, že by se připojil v průběhu srazu."

Sraz fotbalové reprezentace

zdroj: idnes.cz

Mimo hru i další hráči, trenér povolal náhradníky

Zdravotní problémy nepustí na sraz ani brankáře Jiřího Pavlenku, který laboruje se zraněním už od loňského Eura. Český výběr se tak musí vyrovnat před baráží s velmi rozsáhlou marodkou. Kromě Schicka a Pavlenky budou proti Švédům chybět také Vladimír Coufal, Ondřej Čelůstka, Aleš Mandous, Tomáš Kalas, Matěj Vydra, Jan Bořil, nebo Petr Ševčík.

Reprezentaci už nepomůže ani Pavel Kadeřábek, který před pár dny oznámil svůj konec v reprezentaci, za kterou odehrál 49 zápasů. Z osobních důvodů se omluvil navíc Ondřej Kolář ze Slavie.

Trenér Jaroslav Šilhavý tak musel na barážový zápas dodatečně povolat ještě útočníka Václava Jurečku a gólmana Milana Heču.

Nominace ČR na zápas proti Švédsku:

Brankáři: 

Jindřich Staněk, Tomáš Vaclík, Milan Heča

Obránci:

Jakub Brabec, Aleš Matějů, Tomáš Petrášek, David Zima, Jaroslav Zelený

Záložníci:

Antonín Barák, Tomáš Holeš, Jakub Jankto, Ladislav Krejčí ml., Jakub Pešek, Lukáš Masopust, Michal Sadílek, Tomáš Souček, Jan Sýkora

Útočníci:

Adam Hložek, Jan Kuchta, Václav Jurečka, Ondřej Lingr