Patrik Schick začíná v Lipsku dokazovat svoji kvalitu

Konec podzimní části zastihl Patrika Schicka ve skvostné formě. Tu potvrdil i ve včerejším zápase proti Augsburgu, který rozhodl gólem v 80. minutě. Lipsko nakonec zvítězilo 3:1 a přezimuje na čele německé Bundesligy. 

 

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

Patrik Schick začíná v Lipsku dokazovat svoji kvalitu

Konec podzimní části zastihl Patrika Schicka ve skvostné formě. Tu potvrdil i ve včerejším zápase proti Augsburgu, který rozhodl gólem v 80. minutě. Lipsko nakonec zvítězilo 3:1 a přezimuje na čele německé Bundesligy. 

 


RB Lipsko – Augsburg 3:1, góly: 68. Laimer, 80. Schick, 89. Y. Poulsen – 8. Niederlechner

"Rudí býci" z Lipska měli proti ve formě hrajícím hostům z Augsburgu dlouho co dělat, aby odvrátili senzaci, ke které zápas dlouho směřoval. Augsburg přijel do Red Bull Areny s vynikající fazónou, když vyhrál 5 z posledních 6 zápasů a v tabulce Bundesligy se dostal až na desáté místo, k čemuž výraznou měrou přispěl i český brankář Tomáš Koubek. Ten dlouho držel naděje hostujícího celku i ve včerejším zápase.

Z první vstřelené branky se sice radoval domácí Werner již ve 4. minutě, ale radost mu nevydržela příliš dlouho, neboť gólu předcházela hra rukou jeho spoluhráče Adamse. V 8. minutě domácí zaskočil Niederlechner, který překonal Gulácse.

Lipsku se po řadě neproměněných šancí povedlo vyrovnat až v 68. minutě zásluhou Laimera. Tou dobou byl na hřišti i druhý český legionář ve službách Augsburgu, Jan Morávek, který nahradil v 60. minutě Jedvaje. Schickova chvíle přišla v 80. minutě. Po rohovém kopu zůstal zcela nehlídaný na malém vápně a hlavičkou se před Koubkem nemýlil. Výsledek zápasu uzavřel v 89. minutě střídající Poulsen.

 

Opce ve výši 29 miliónů eur

Schick se prosadil ve čtvrtém z posledních pěti ligových utkání a Lipsku se začíná jeho hostování vyplácet. Nejsou to jen góly, co Schicka zdobí. Svou prací dokáže být velmi platný po celém hřišti. Prvním Schickovým světlým okamžikem byl zápas Ligy mistrů proti Benfice, ve kterém nastoupil za nepříznivého stavu 0:2 a vybojoval penaltu. Lipsku se nakonec podařilo srovnat a zajistilo si historicky první účast v osmifinále milionářské soutěže. Následně nastoupil v Paderbornu poprvé v základní sestavě a hned se blýskl brankou, v utkání proti Hoffenheimu pro změnu asistoval. Další góly přidal v Düsseldorfu a v Dortmundu. Včera se konečně radoval z trefy i před domácím publikem. V hledišti mu aplaudovalo přes 40 000 fanoušků.

Fanoušci RB Lipsko

Zdroj: espn.com

Po počátečních patáliích v novém působišti, kdy laboroval se zraněným kotníkem a následnou rozepří týkající se jeho startu v národním týmu proti Severnímu Irsku, ve kterém si zranění obnovil, se v posledních týdnech dostal do skvělé formy. "Po tom nešťastném začátku explodoval," uvedl na adresu českého útočníka německý novinář Ullrich Kroemer. Jediné, co ho teď může trochu mrzet, je zimní přestávka, která v německé Bundeslize skončí 17. ledna.

Schick je v Lipsku na roční hostování z AS Řím a německý klub má možnost uplatnit opci, cena je však velmi vysoká – 29 miliónů eur (asi 740 miliónů korun). To, jestli bude mít Lipsko o českého útočníka zájem i nadále, ukáže jarní část soutěže, kterou Red Bull zahájí 18. ledna domácím zápasem proti Unionu Berlín.

Další možnost předvést své kvality, bude mít Schick v jarní části Ligy mistrů, kterou bude jako jediný Čech hrát. Jeho Lipsko v osmifinále vyzve loňského finalistu, Tottenham.

Na zápasy Ligy mistrů si můžete vsadit u některé z našich sázkových kanceláří.

My bychom si samozřejmě přáli, i s ohledem k blížícímu se EURU, aby Šilhavého útočník číslo jedna navázal na své výborné výkony, kterými se prezentoval v posledních týdnech i na jaře a dostal se do co nejlepší formy a herní pohody.

 

Související články: 

EURO 2020: Český postup

Jak dopadne poslední část kvalifikace na EURO 2020?