Kvitová je v Miami ve čtvrtfinále, juniorka Fruhvirtová skončila na raketě Badosaové

Roman Mráz

Roman Mráz

Kvitová je v Miami ve čtvrtfinále, juniorka Fruhvirtová skončila na raketě Badosaové


Do osmifinále turnaje Masters v Miami zasáhly v noci z pondělí na úterý také dvě české tenistky. Zatímco Petra Kvitová v zápase proti Rusce Kudermetové nezaváhala, 16letá Linda Fruhvirtová nedokázala zopakovat skvělý výkon z předchozích kol a podlehla Španělce Paule Badosaové.

Zápas plný zvratů se šťastným koncem

Výhrou nad Kuděrmetovou si Petra Kvitová vyrovnala osobní maximum z floridského turnaje série Masters. Do čtvrtfinále došla česká tenistka také v letech 2014 a 2019. Její osmifinálové vítězství proti Rusce se však nerodilo vůbec lehce.

Začátek prvního setu se Kvitové přitom podařil, když se dostala do vedení 5:2. Potom však Kuděrmetová zabrala a čtyřmi vyhranými gamy v řadě byla blízko k zisku první sady. Česká tenistka však srovnala na 6:6 a následný tiebreak pro sebe urvala v poměru 7:5.

Potom ale přišel hororový nástup do druhého setu. V jeden okamžik prohrávala česká tenistka už 0:4 a 0:40.

Po vypjatém prvním setu mi strašně došla šťáva. Najednou to bylo 0:4, ani jsem nevěděla jak. Ale hrála jsem dál a začalo se to pomalinku otáčet.

V tu chvíli by si na výhru Petry Kvitové vsadil asi málokdo. Nicméně Kvitové se povedl pozoruhodný obrat, když se dokázala z krajně nepříznivého stavu oklepat a ziskem šesti her v řadě nakonec získala druhý set i zápas v poměru 7:6 a 6:4.

Vítězství Petry Kvitové ve 4. kole turnaje v Miami:

Ve čtvrtfinále poprvé proti Swiatekové, Fruhvirtová v turnaji skončila

Ve čtvrtfinále čeká českou tenistku těžký test v podobě zápasu proti Polce Swiatekové, která se po ukončení kariéry Bartyové, stane v příštím vydání žebříčku novou světovou jedničkou. Obě hráčky se na okruhu WTA utkají poprvé.

Těším se, určitě to bude na centru. Iga teď hraje výborně, poměříme síly, jak na tom jsem. Nemám co ztratit, favoritka nebudu.“

S turnajem se naopak rozloučila česká juniorská naděje Linda Fruhvirtová. Po senzační výhře nad bývalou světovou jedničkou Azarenkovou nedokázala navázat na výborný výkon a proti Badosaové prohrála 2:6, 3:6. I tak se díky 4. kolu v Miami posune Fruhvirtová žebříčkem téměř o sto míst vzhůru, konkrétně jí bude patřit 186. místo.