Světová jednička Bartyová ukončila kariéru

Luboš Řepa

Luboš Řepa

Světová jednička Bartyová ukončila kariéru


Šokující zprávy přineslo pro fanoušky tenisu středeční dopoledne. V pouhých pětadvaceti letech ukončila kariéru současná tenisová jednička Ashleigh Bartyová. Učinila tak pouhé dva měsíce poté, co na domácím Australian Open získala jako první australská tenistka po čtyřiačtyřiceti letech titul.

1xBit nabízí sázení v kryptoměnách !

Bartyová končí na vrcholu

Překvapivá zpráva rezonuje především v kontextu toho, že Ashleigh Bartyová se nacházela na vrcholu své kariéry. Byla světovou jedničkou a zároveň úřadující šampionkou posledního grandslamu. Kromě letošního Australian Open ovládla australská tenistka ve své kariéře další dva turnaje Velké čtyřky. V loňském roce si dokráčela pro triumf na travnatém Wimbledonu a o dva roky dříve kralovala na French Open. Ve sbírce grandslamových trofejí ji tedy chybí pouze americké US Open. Titul z něj již však nepřidá.

Fanoušci australské tenistky si jistě vzpomenou, že konec kariéry již Bartyová jednou ohlásila. Bylo to v roce 2014, krátce poté, co vstoupila na ženský okruh. Jedním z hlavních důvodů bylo to, že Australanka po příchodu mezi profesionály trpěla silnými depresemi. Nyní je však situace jiná, Bartyová odchází na vrcholu a je velmi nepravděpodobné, že by se k tenisu ještě někdy vrátila. Uvedla to ve svém emotivním prohlášení, ve kterém ohlašuje svůj konec na okruhu:

„Vím, kolik práce je potřeba k tomu, abych podala nejlepší výkon. A já už to prostě v sobě nemám. Už na to nemám psychicky ani fyzicky. Už jsem to jednou udělala (konec kariéry), ale tohle je něco jiného. Tenis budu pořád milovat, byla to obrovská část mého života, ale myslím, že přišel čas užít si to, co má ráda Ash Bartyová jako člověk a ne Ash Bartyová jako sportovec,“ uvedla bývalá světová jednička Ashley Bartyová.

Zdroj: dailysabah.com

Náročný život na okruhu

Tenistka se nikdy příliš netajila tím, že život na okruhu je pro ni velmi náročný a čas, který tráví mimo svůj domov, je na ni až příliš dlouhý. Nyní v pětadvaceti letech končí svou úspěšnou kariéru, během níž si jen tenisem vydělala 25 milionů dolarů. Na několik dalších milionů si pak australská tenistka přišla díky sponzorským smlouvám. V novém vydání ženského žebříčku se tak poprvé na první místo dostane teprve dvacetiletá Polka Iga Swiateková, jenž opanovala turnaj v Indian Wells.

22Bet nabízí 100% vstupní bonus !