Jak je možné, že mohu hrát, když mám insolvenci a jsem veden v registru dlužníků?

Zdeněk Utrhlička

Zdeněk Utrhlička

Jak je možné, že mohu hrát, když mám insolvenci a jsem veden v registru dlužníků?


Jak je to hazardními hrami a rejstříkem vyloučených osob, respektive osob v insolvenci? Jak je to s legislativou v České republice? Jak je to s hraním u zahraníčních společností? Odpověď na všechny výše uvedené otázky naleznete v našem článku.

V České republice je účast v hazardních hrách omezena pro osoby v insolvenci. Insolvenční zákon zakazuje osobám, které jsou v insolvenci, účast v hazardních hrách, pokud je insolvence prováděna v režimu oddlužení. To znamená, že osoba, která se nachází v insolvenci a je v režimu oddlužení, nesmí hrát hazardní hry, dokud není insolvence ukončena.

Účast v hazardních hrách může být také omezena pro osoby v insolvenci, které jsou v jiných typech insolvenčního řízení, jako je reorganizace nebo konkurz, a to na základě rozhodnutí insolvenčního správce nebo soudu.

Nicméně je důležité poznamenat, že pravidla a omezení mohou být změněna a aktualizována. Proto je vždy vhodné se podrobně seznámit s platnými zákony a předpisy v daném čase a místě, aby bylo zajištěno správné chování v souladu s právními předpisy.

Je třeba dodat, že pro účast v hazardních hrách, které nespadají pod legislativu České republiky, platí jiná pravidla (záleží na tom, pod kterou legislativou funguje daný zprostředkovatel hazardních her ať už se jedná o kurzové sázení nebo hraní v online casinu).

Pokud jste se tedy dostali do zahraniční sázkové kanceláře nebo online casina, které nemají českou licenci, tak na vás česká opatření nedosáhnou. V případě, že o sobě víte, že máte tento problém a navzdory tomu rádi hrajete mimo Českou republiku, můžete sami sobě zamezit v hraní také u zahraničních sázkových kanceláří nebo online casin. Jak na to? První variantou je kontaktování podpory dané sázkové kaceláře nebo online casina s žádostí o vyloučení ze hry. Další možností je nastavení si sebeomezujících opatření v nastavení vašeho hráčského účtu, které můžete provést sami (nastavit můžete různá omezení, mezi které patří například počet přihlášení za den, maximální výše vkladu za dané časové období, maximální doba přihlášení atd.).

Rejstřík vyloučených osob z účasti na hazardní hře

Registr vyloučených osob je tajným systémem veřejné správy, jehož účelem je zabránit přístupu určených jednotlivců k hazardním hrám. Tento registr má za cíl chránit ohrožené skupiny jednotlivců před negativními dopady hazardního hraní. Mezi těmito ohroženými skupinami nejsou pouze samotní hráči, ale i jejich rodiny a nejbližší okolí, kteří mohou trpět následky spojenými s hazardním hraním.

Ministerstvo financí provede zápis jednotlivce do registru vyloučených osob na základě správně vyplněné žádosti. Po zápisu je možné požádat o výmaz z registru nejdříve po uplynutí jednoho roku.

Osoby zapsané v registru vyloučených osob nebudou mít povolen vstup do herních prostor (herny, casina, sázkové kanceláře) a nebudou se moci přihlásit ani ke svému hernímu účtu. Těmto osobám tak bude znemožněna účast na kurzovém sázení a všech druzích hazardních her provozovaných prostřednictvím internetu.

Pokud máte otázky týkající se čehokoliv ohledně kurzového sázení, online casin nebo hazardních her obecně, vždy se můžete obrátit na náš chat support, který je vám k dispozici ve všední dny (15:00-22:00) i o víkendech (11:00-23:00).