Jak sázet kurzové sázky úspěšně?

Klíčem k dlouhodobému a úspěšnému kurzovému sázení je schopnost najít sázky, které mají hodnotu. Avšak co to vlastně znamená, když říkáme, že sázka má "hodnotu"? Jak může sázkař tyto sázky rozpoznat? Na to se podíváme v dnešním článku.

paulrockseek

paulrockseek

Jak sázet kurzové sázky úspěšně?

Klíčem k dlouhodobému a úspěšnému kurzovému sázení je schopnost najít sázky, které mají hodnotu. Avšak co to vlastně znamená, když říkáme, že sázka má "hodnotu"? Jak může sázkař tyto sázky rozpoznat? Na to se podíváme v dnešním článku.


Sázky s hodnotou

Když se lidé pustí do sázení, čelí nejistotě, protože skutečnou pravděpodobnost výsledku dané události nikdy neznáme přesně (s výjimkou, řekněme, hodu mincí). Bookmakeři pak stanovují kurzy založené na svých odhadech, matematických modelech a tržních tendencích. Pro sázkaře hledající hodnotu je klíčové identifikovat kurzy, u kterých věří, že neodpovídají skutečné pravděpodobnosti a měly by se nacházet v nižší hladině.

Jak tedy sázka nabývá hodnoty? Aby sázkař mohl určit hodnotu sázky, musí odhadnout pravděpodobnost daného výsledku. Ve zkratce, pokud sázkař může identifikovat události, u kterých je pravděpodobnost výsledku větší než odhady bookmakerů, mohl by na konci dne zaznamenat zisk.

PRAVIDLO: Sázka je považována za hodnotnou, když: pravděpodobnost výsledku > odhad pravděpodobnosti z kurzu.

Příklad z praxe

Uvažme příklad hodu mincí. Pokud pomineme nepravděpodobnou možnost, že mince zůstane stát na svém okraji, pak je šance, že padne panna, 50%. Spravedlivý kurz by tedy byl 2,00. Po započtení marže sázkové kanceláře by kurz mohl klesnout na cca 1,91, což naznačuje pravděpodobnost 52,4% na pád panny. To nám ukazuje, že sázka je podhodnocená. Nicméně, co kdyby byla skutečná pravděpodobnost pádu panny nejasná? Pokud jsme si vypočítali 50% šanci na pannu, ale sázková kancelář nabízí kurz 2,2, máme skvělou příležitost sázet na událost s pravděpodobností 50% za cenu, která sugeruje jen 45,5% šanci. To je to, co nazýváme hodnotnou sázkou.

Jak hledat value?

Nejlepším způsobem, jak najít takové sázky, je porovnávat kurzy různých sázkových kanceláří. Pokud se názory sázkových kanceláří liší, může být v sázce skrytá hodnota. Dalším způsobem je mít kvalitní model nebo mít přístup k informacím, které vám poskytnou lepší představu o pravděpodobnosti než sázková kancelář.

Důraz na dlouhodobý přístup Je nezbytné sázet s dlouhodobým horizontem, protože i s výhodným kurzem, jako je 2,2 u hodu mincí, existuje stále riziko ztráty. Strategie řízení rizika je zde klíčová. Nalezení nejlepších kurzů je klíčem k úspěšné strategii sázení. Některé sázkové kanceláře nabízí výjimečné kurzy. Pokud se sázkař rozhodne sázet u bookmakerů s nižšími kurzy, jeho strategie se může stát méně efektivní. Je také důležité si uvědomit, že někteří bookmakeři mohou účty úspěšných sázkařů omezovat, což komplikuje dlouhodobé strategie sázení na hodnotu. Mrkněte i na další článek o kurzovém sázení z naší dílny.

Už jste viděli nový díl podcastu?

Sledujte nás na sociálních sítích

Pokud chcete mít přístup k novým informacím, článkům a videím jako první, tak nás sledujte také na Facebooku, Instagramu a TikToku! 

Facebook Instagram TikTok