Kurzové sázení - tipy a triky

V dnešním článku se společně podíváme na deset základních tipů a triků, kterými si můžete pomoci při kurzovém sázení a díky kterým můžete být v této oblasti i dlouhodobě ziskoví.


Opening Odds

Kurzy se často mění od okamžiku, kdy jsou poprvé vypsány, až do začátku zápasu. Vypsané kurzy jsou jakýmsi prvním odhadem sázkových kanceláří založeným na dostupných informacích. Může zde tedy existovat nevyužitá hodnota pro sázkaře, kteří dokáží správně odhadnout pohyb kurzů v průběhu času a vsadit si v původní (vyšší) hodnotě. V praxi to znamená, že pokud sázková kancelář podcení tým nebo hráče, můžete tuto situaci využít k sázení s matematickou výhodou ve vyšším kurzu.

Nesázejte velké dropy

Když kurzy prudce klesají, je lákavé se na ně vrhnout a vsadit si zápasy, které vypadají jako "tutovka". Avšak pokud sázíte na kurz až poté, co výrazně poklesl, můžete z dlouhodobého hlediska výrazně prodělávat. Naopak ti, kdo sází na vyšší kurz ještě před jeho poklesem, mají lepší pozici i matematickou výhodu. Vyvarujte se proto sázení na velké dropy a místo toho zkuste hledat výhodnější kurz u jiné sázkové kanceláře.

Studujte kurzy u světové konkurence

V České republice dominuje na trhu sázkových kanceláří několik klíčových hráčů, z nichž Tipsport je považován za vůdčí značku. Toto postavení si vybudoval nejen díky svým analýzám a blogové platformě, ale i díky efektivnímu procesu schvalování a přijímání sázek. I přes tento domácí tržní vývoj je důležité nezůstat zavřeni v lokální "bublině". Globální sázkový trh nabízí širokou škálu kanceláří s různými kurzovými hladinami. Význačné mezinárodní společnosti, jako jsou Bet365, Pinnacle nebo Betfair, přinášejí svým uživatelům kurzy, které mohou být přesnější a blíže realitě než ty lokální. Je vhodné pravidelně sledovat a porovnávat kurzy těchto "sharp" sázkovek, aby bylo možné identifikovat, která z nich nabízí nejpřesnější hodnocení a rozpoznat, zda některé kanceláře přebírají kurzy od jiných. Takový pohled může pomoci hráči lépe rozpoznat příležitosti a strategicky plánovat své sázky.

Používejte pravidelně oddsportal.com

Chcete-li se při sázení dostat dlouhodobým ziskům, je Oddsportal nástrojem, který byste měli mít ve svém arzenálu. Jedním z klíčových rysů, které Oddsportal nabízí, je sekce "dropping odds", která po přihlášení umožňuje uživatelům porovnávat kurzy z široké škály sázkových kanceláří. To vám umožní identifikovat potenciálně výhodné sázkové příležitosti. Tento portál osobně upřednostňuji především při hledání hodnot v méně populárních sportech, jako jsou futsal, vodní pólo, házená a ragby. Kromě toho, s Oddsportalem získáte hluboký vhled do dynamiky kurzů a můžete sledovat, jak se kurzy mění napříč různými sázkovými platformami.

Správa kapitálu při sázení

Ačkoliv se může zdát, že tato rada se objevuje na každém sázkařském rohu internetu, její význam by nikdy neměl být podceňován. Pokud věnujete čas a energii k tomu, abyste našli sázky s hodnotou (value bets), pak je nezbytné pečlivě spravovat svůj kapitál tak, aby získané prostředky nebyly promarněny na nevýhodné sázky. Ano, je možné, že na krátkou dobu můžete mít štěstí i na sázkách, které nemají skutečnou hodnotu. Avšak dlouhodobě tímto způsobem jen přispíváte sázkovým kancelářím a riskujete návrat do ztráty. Ideální strategie? Sázet na sázky s hodnotou a reinvestovat zisky opět do sázek, které nabízejí skutečnou hodnotu.

Hledání hodnoty a value betting

Hlavním klíčem k dlouhodobému úspěchu v sázení je schopnost identifikovat sázky s hodnotou (value bets). Ve světě sázení existují zhruba dvě metody, jak překonat sázkové kanceláře. První je získání interních informací, čímž ovšem vstupujete do šedé až nelegální zóny. Druhá, jistější cesta, je value betting. Dlouhodobý zisk je možné generovat pouze tím, že budete sázet na kurzy, které mají skutečnou hodnotu a po vašem vsazení klesnou. Ačkoli to může znít jednoduše, nalezení těchto hodnotných kurzů není snadné. Jako jednotlivec stojíte proti obrovskému týmu lidí pracujících pro sázkové kanceláře, včetně bookmakerů, rizikových analytiků a dalších odborníků. Přesto stále existuje možnost najít hodnotné sázky v různých sportech, zejména u opening odds.

Analýza kurzové nabídky

Klíčem k úspěchu v sázení, zejména pokud chcete identifikovat hodnotné sázky, je pečlivě se ponořit do kurzové nabídky. Každý zápas, každý hráč či tým vyžaduje důkladnou analýzu a zhodnocení. Jako sázkař byste měli nejen sledovat nabídku, ale také se pokusit odhadnout, jaký kurz by podle vás byl správný. Ano, je to časově náročné, ale pokud chcete sázení brát alespoň trochu vážně, je to nezbytný krok. Rychlé sázky na oblíbený tým mohou být zábavné, ale skutečná hodnota spočívá v hloubkovém pochopení sportu a konkrétního zápasu. Důkladné znalosti a analýza mohou být tím rozhodujícím faktorem, který vás přesune z prohry k výhře.

Sledujte jak přemýšlí ti nejlepší analytici (nejen na Tipsportu)

Zatímco sázky mohou být individuální záležitostí, není na škodu sledovat a učit se od těch, kteří v oboru excelují. Nepotřebujete nutně kopírovat každý tip, který tito experti sdílí, ale můžete se snažit pochopit, jakým způsobem k výběru svých sázek přistupují. Zajímá vás, jaké zápasy si vybírají a jaké myšlenkové procesy vedou k jejich konečným rozhodnutím. Ačkoliv nemusíte vždy sledovat jejich rady doslova, můžete získat cenné poznatky tím, že se podíváte na způsob, jakým analyzují a hodnotí různé možnosti sázek. I když nemůžete vždy těžit z nejlepších kurzů na Tipsportu kvůli rychlým změnám v kurzech, můžete si často najít výhodnější kurzy jinde a především získat hlubší vhled do strategie a analytického myšlení, které stojí za úspěšným sázením.

Optimalizace kurzů v reálném čase

Přestože tento bod může působit jako jasný, je stále mnoho sázkařů, kteří nedávají dostatek pozornosti detailům kurzu, zejména u tenisových sázek. Pokud sledujete tenis, je dobré si všimnout rozdílů v kurzech pro podobné sázky. Například pokud sledujete stav 5-2 pro konkrétního hráče, mohou se kurzy pro under 8.5 gemů lišit od kurzů na vítězství osmého gemu. Tato rada vám může pomoci optimalizovat vaše výhry. Dále je také důležité brát v úvahu aktuální formu hráče, stejně jako jeho výkony na aktuálním nebo nedávném turnaji. Díky tomu můžete lépe posoudit pravděpodobný výsledek a vybrat si nejvýhodnější kurzy.

Ovládejte své emoce

Je klíčové uchovávat klidnou mysl a nenechat se vyvést z míry, bez ohledu na to, zda jste se rozhodli sázet na základě vlastního názoru nebo jste následovali radu někoho jiného. Ačkoli všichni můžeme mít chvíle frustrace, není prospěšné propadat hněvu. Každý sázkový expert může mít své úspěchy a neúspěchy, je důležité nepřijímat kritiku osobně a vždy se snažit zachovávat objektivitu. Především je nezbytné mít sebekontrolu, aby se předešlo impulzivnímu rozhodování, které by mohlo vést k finančním ztrátám na základě špatně vybraných kurzů.

Edukační video: Co je to Value Bet v kurzovém sázení

Sledujte nás na sociálních sítích

Pokud chcete mít přístup k novým informacím, článkům a videím jako první, tak nás sledujte také na Facebooku, Instagramu a TikToku! 

Facebook Instagram TikTok