Zapít vítězství pivem přímo na kurtu? Pro Kyrgiose žádný problém

Roman Mráz

Roman Mráz

Zapít vítězství pivem přímo na kurtu? Pro Kyrgiose žádný problém


Zlobivé dítě australského tenisu Nick Kyrgios ví jak na sebe upoutat pozornost. V prvním kole tenisového Australian open zvítězil nad Liamem Broadym z Velké Británie a své vítězství oslavil pivem přímo na kurtu, které mu nabídl jeden z diváků.

S Nickem Kyrgiosem je to složité. Měl to být generační talent s potenciálem na umístění v TOP 5, který dosáhne i na triumf z některého grandslamového turnaje. Většina hráčů proti němu nerada hraje, ať už kvůli jeho svébytné a pro někoho problémové povaze, ale i proto, že Kyrgios umí hrát tenis setsakramentsky dobře - když chce. Napříkad tenisová jednička Novak Djokovič by mohl vyprávět. Za dva zápasy neuhrál proti Australanovi ani set. Světová trojka Alexander Zverev porazil Kyrgiose pouze ve třech z devíti zápasů. A mohli bychom pokračovat Medveděvem, Tsitsipasem a dalšími hráči. Zkrátka, když se Nick Kyrgios dobře vyspí, dokáže porazit kohokoliv ze světové špičky.

Kyrgiosovo podání spodem mezi nohama v zápase 1. kola Australian open:

Problém u něj je, že mívá často problém proti slabším hráčům najít motivaci a zápas neodehraje vždy na sto procent. V prvním kole na Australian open proti Liamu Broadymu to však neplatilo. Kyrgios přesvědčivě vyhrál 3:0 na sety a diváky i fanoušky u televize pobavil například podáním mezi nohama, nebo když šel zapít své vítězství pivem. Ano, čtete dobře. Po konci zápasu se šel Kyrgios podepisovat svým příznivcům, když mu jeden z diváků nabídl své pivo a...po malém zaváhání zvítězila u Australana zřejmě žízeň a napil se. Takový už Kyrgios zkrátka je. Výborný tenista, ale také bavič a hráč, který si s ničím moc neláme hlavu.

Pozvání na pivo Kyrgios neodmítl: