Žádný Arsenal, Vlahovič přestoupí nejspíše do Juventusu

Luboš Řepa

Luboš Řepa

Žádný Arsenal, Vlahovič přestoupí nejspíše do Juventusu


Srbský kanonýr Dušan Vlahovič je údajně na odchodu z Fiorentiny. Jeho nové angažmá by však mohlo mnoho fanoušků překvapit, nebude jím totiž pravděpodobně žádný celek z anglické Premier League.

22Bet nabízí 100% vstupní bonus !

Přestup v rámci italské ligy

Jméno Dušana Vlahoviče bylo nejčastěji spojováno v souvislosti s přestupem do londýnského Arsenalu. Sám manažer ,,Gunneres“ se před pár dny vyjádřil, že je ochotný za nového posily utratit pořádný balík peněz. Nyní se však zdá, že situace s jednadvacetiletým útočníkem nabrala úplně jiný směr. Dle italských médií má mít srbský forward namířeno do Juventusu. Přestupní částka se má pohybovat kolem 70 milionů eur.

Byť by byl případný přestup do týmu, se kterým se Fiorentina pere o evropské poháry pro příští rok překvapivý, v mnoha ohledech by dával smysl. Juventus se po odchodu Ronalda trápí a stále nemůže najít střelce. Jejich nejlepším je v letošní sezoně Dybala, který dal sedm branek. Vlahovič jich má za stejné období na kontě o deset víc. Zároveň by si srbský sniper nemusel zvykat na novou soutěž, zvláště pak Premier League, která je herním pojetím zcela odlišná od italské Serie A.

20Bet nabízí 100% vstupní bonus !

Fanoušci Fiorentiny zuří

Prakticky hned poté, co se zpráva o možném přestupu ke konkurentovi objevila v italských médiích, začali fanoušci Fiorentiny řádit. Před klubovým stadionem vyvěsili transparenty, na kterých Vlahoviče urážejí a dokonce mu i vyhrožují. Případem se dokonce zabývá i tamní policie. Vlahovič má ve Fiorentině platnou smlouvu ještě na příští rok a i přes naléhání ze strany vedení stále nepodepsal novou. Je tedy logické, že Fiorentina raději svůj klenot zpeněží než aby srbský kanonýr odešel po příští sezoně zadarmo. Pokud přestup proběhne za Fiorentinou požadovanou sumu, bude se jednat o zajímavě zhodnocenou investici. Vlahovič totiž do Itálie zamířil z Partizanu Bělehrad v roce 2018 za necelé dva miliony eur. Nyní je jeho hodnota téměř čtyřicetinásobná.