Tip na zápas Zlín – Plzeň (Extraliga, 4. 3.)

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

20Bet

Až 5 000 CZK + 2 500 CZK free bets

85%


Tip na zápas Zlín – Plzeň (Extraliga, 4. 3.)


V rámci 58. kola hokejové Extraligy přijíždí na zlínský led hokejisté Plzně a karty jsou rozdány jasně. Domácí jsou již bez šance na baráž a minimálně příští sezónu stráví v Chance lize. Indiání naopak bojují o nejlepší čtyřku a na Moravě potřebují vyhrát. Situace ve zlínském kádru není růžová – po jistém sestupu už se hraje jen o čest. Tým navíc opustili důležití hráči a trenéři musí kádr doplňovat juniory. V zápase cítím šanci na minimálně 4 branky Západočechů v kurzu těsně pod hranicí 1.90.

PSG Berani Zlín – HC Škoda Plzeň (Extraliga ledního hokeje, 4. 3., 17:30)

Domácí Berani jsou v rozkladu. Klubu se nedaří dlouhodobě, a to jak po sportovní, tak i po finanční stránce. Letošní sezóna je jen vyvrcholením několikaletých problémů. Poprvé v éře samostatné republiky a celkem po úctyhodných čtyřech dekádách bude Zlín bez nejvyšší soutěže.

Zlín přišel v posledních týdnech o řadu klíčových hráčů (Gazda, Kašík, Karafiát, Ferenc, Claireaux, Mamčics, Mikhasenok, Mallet) a jejich kádr se rozpadl. V posledním domácím utkání proti Spartě nastoupilo v sestavě pět juniorů. V utkání však narozdíl od předpokladů nepropadli. Se Spartou prohráli pouze 2:3. Podobné vzepětí ale podruhé v řadě nečekám.

V brance Beranů naskočil proti Spartě dvaadvacetiletý Huf (17 z./90,46% úsp/3,19 GAA.), který čelil 33 střelám a chytat bude i dnes. V předešlých utkáních na půdě Mladé Boleslavi (prohra 1:4) a doma s Třincem (prohra 1:4) chytal mnohem lepší Kašík, a především jeho zásluhou z toho nebyly pořádné debakly. V těchto dvou utkáních šlo na Kašíka dohromady 92 střel, zatímco zlínští vyprodukovali 37 střel. V posledním utkání proti Spartě to bylo „pouze“ 21:33 z pohledu Zlína.

Plzeň hraje o přímý postup do čtvrtfinále

Na západu Čech by se jistě rádi vyhnuli nevyzpytatelnému osmifinále, na které nemají dobré vzpomínky. Loni skončili po základní části těsně pátí a nečekaně vypadli 0:3 s Olomoucí již v osmifinále. Plzeňští však nemají vše ve svých rukách. Do konce základní části hrají už jen ve Zlíně a doma s Karlovými Vary a obě utkání musí vyhrát a spoléhat na zaváhání soupeřů. Týmy nimi ní totiž mají zápas k dobru. A Pardubice ztrácí na čtvrtou Plzeň pouze bod, Budějovice dva a Liberec čtyři.

Jako by důležitost situace svazovala plzeňským hráčům ruce. Posledních sedm zápasů střídají vítězství s prohrami. Naposledy v úterý prohráli 3:4 po nájezdech v Brně. Nyní mají v cestě ideálního protivníka na poražení.

Indiání mají v letošní sezóně průměr 3,04 vstřelené branky na zápas a všechna tři utkání se Zlínem vyhráli (4:1, 2:1 a 4:0). Nyní je Zlín z celé sezóny jednoznačně nejslabší, nemůžeme tedy jinak. Kvalita i touha jsou na straně Plzně. 

Vstupní bonus ve Fortuně

Tip: Plzeň OVER 3,5 gólů