Tip na zápas Sparta – Liberec (Extraliga, 21. 3.)

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

Tip na zápas Sparta – Liberec (Extraliga, 21. 3.)


Dnes začínají zbývající dvě série čtvrtfinále play-off hokejové Extraligy a já jsem pro svůj tip vybral sázku ze zápasu mezi pražskou Spartou a Libercem. Líbí se mi vypsaný kurz 2.20 na to, že útočník hostujících Bílých tygrů Tomáš Filippi nezaznamená více než 2,5 střely na branku domácích.

Sparta Praha – Liberec (Extraliga ledního hokeje, 21. 3., 19:00)

Zatímco Sparta měla díky třetímu místu po základní části účast ve čtvrtfinále jistou, Severočeši museli absolvovat pětizápasovou bitvu s brněnskou Kometou. Do rozhodujícího pátého duelu, ve kterém liberečtí zvítězili 6:1, se do sestavy vrátil také absentující Filippi a dvěma asistencemi se podílel na postupu svého týmu. Kromě dvou asistencí byl Filippi nejpilnějším střelcem Liberce. Na branku Komety vyslal celkem 5 střeleckých pokusů.

Jeho vliv na hru Liberce je obrovský. Devětadvacetiletý Filippi je centr první lajny a první přesilovkové formace. Díky tomu patří také mezi vůbec nejčastější střelce Liberce. V základní části zaznamenal v 50 utkáních 149 pokusů, jeho průměr tedy byl 3 střely/zápas, což bylo po Vlachovi (150) nejvíce z kádru. Společně s Birnerem a Jelínkem patřil mezi trojici nejvytěžovanějších útočníků (jeho průměrný ice-time byl 18:27, z toho 3:52 při přesilovce).

Výše zmíněná čísla mohou na první pohled působit impozantně a mohou evokovat opačnou sázku na OVER 2,5 střely. Jenže hlavní roli hraje kurz. A ten se mi zdá hodnotný právě v sázce na UNDER 2,5 střel. Vysvětlím proč.

Vsadit na méně než 2,5 střely na branku v zápasu hráče Tomáš Filippi v kurzu 2.20 u Chance

Tomáš Filippi

Tomáš Filippi (zdroj: hcbilitygri.cz)

Proti Spartě do OVERU nechodí

Hlavní důvod je soupeř a Filippiho statistika ze vzájemných utkání. Sparta není Kometa. Zatímco na sparťanské gólmany šlo v průběhu sezóny 1509 střel, tedy 26,95 střely/zápas, proti Kometě se střely sbíraly mnohem snadněji. Celkem šlo na její brankáře o 200 střel více, což dělá průměr 30,52 střely/zápas.

Proti Kometě si Filippi připsal v každém ze čtyř zápasů základní části 4 střely. V pátém zápase v PO přidal 5 střel. Ovšem proti Spartě se ze čtyř utkání dostal na více než dvě střely pouze jednou! Ve zbylých třech utkáních zapsal vždy dvě střely. Kurz 2.20 mi tedy vychází jako velmi hodnotný.

Samozřejmě utkání se nějak vyvíjí a je např. pravděpodobné, že pokud budou domácí často vylučovaní, nasbírá Filippi střely v přesilovkách. Navíc jde o play-off, hráči jedou na krev, kurzu 2.20 ale neodolám.

Tip: Počet střel na branku v zápasu hráče Tomáš Filippi: Méně než 2,5