Tip na zápas Salcburk – Bayern (Liga mistrů, 16. 2. 2022)


Není to tak dávno, co se vládci rakouské a německé Bundesligy potkali v Lize mistrů naposledy. Narazili na sebe totiž v základní skupině loňského ročníku a byla z toho dvě přesvědčivá vítězství bavorského velkoklubu. V prvním utkání v Salcburku vyhrál 6:2 a na vlastní půdě zvítězil 3:1. My si v nabízeném kurzu pohybujícím se lehce nad 1.90 zkusíme tip na OVER 3,5 branek.

Salcburk – Bayern Mnichov (Liga mistrů, 16. 2., 21:00)

Základem naší sázky je fakt, že oba týmy mají ohromný ofenzivní potenciál. Salcburk je dlouhodobě schopný hrát vyrovnaná utkání s týmy z širší evropské špičky a ve vyřazovací fázi není náhodou. Ve skupině to sice žádná gólová představení nebyla a čtyři góly padly pouze v jediném zápase (doma proti Wolfsburgu 3:1), ale bylo to dáno především soupeři Sevillou a Lille. V jejich skupině padlo suverénně nejméně gólů – 25. Jen pro představu je to stejně gólů, kolik padlo ve skupinových zápasech Bayernu. Hegemon německé Bundesligy zakončil skupinu se skóre 22:3, a především jeho dvě výhry 3:0 nad Barcelonou působí impozantně. Kromě toho dvakrát nadělil doma „bůra“ (5:0 nad Dyn. Kyjev a 5:2 nad Benficou).

Předpokládáme, že Bayern bude chtít rozhodnout už dnes v Rakousku a rozhodně se nebude šetřit. Na druhou stranu i Salcburk umí dávat góly. V základní skupině nedal gól pouze v utkání na hřišti Lille, jinak 6 z celkových 8 branek vstřelil na domácím stadionu. Nepředpokládáme, že by se utkání ve vyřazovací části zvrhlo v podobnou divočinu jako poslední vzájemný zápas v Red Bull Areně, kdy Bayern vyhrál 6:2, ale pokud chce Salcburk odjíždět do Německa s nějakou nadějí, bude muset skórovat.

Bayern po prohraných utkáních naděluje

Ani Bayernu se letos nevyhýbají nečekané výpadky. V soutěžních zápasech jich letos zaznamenal pět. Důležité však je, že se po nich hned oklepal a v následujícím zápase naděloval. A jeden z pěti kolapsů ho potkal i před utkáním se Salcburkem. Pojďme ale postupně:

  • 3. 10., Bundesliga, Bayern – Frankfurt 1:2; následující utkání: 17. 10. Bundesliga, Leverkusen – Bayern 1:5
  • 27. 10., DFB Pokal, Mönchengl. – Bayern 5:0; násl. utkání: 30. 10. Bundesliga, Union Berlín – Bayern 2:5
  • 19. 11., Bundesliga, Augsburg – Bayern 2:1; násl. utkání: 23. 11., LM, Dyn. Kyjev – Bayern 1:2
  • 7. 1., Bundesliga, Bayern – Mönchengl. 1:2, násl. utkání: 15. 1., Bundesliga, Kolín n. R. – Bayern 0:4
  • 12. 2., Bundesliga, Bochum – Bayern 4:2, násl. utkání: 16. 2., LM, Salcburk – Bayern ?

Alternativní volbou k sázce OVER 3,5 gólů je i OVER 2,5 gólů Bayernu v podobném kurzu.

Vstupní bonus u MostBet

1. TIP: OVER 3,5 gólů
2. TIP: Bayern OVER 2,5 gólů