Tip na zápas Nice – Versailles (Coupe de France, 1. 3.)

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

Tip na zápas Nice – Versailles (Coupe de France, 1. 3.)


V semifinále francouzkého poháru najdeme jedno velké překvapení, kterým je Versailles hrající až 4. ligu. Pro poloprofesionální celek jde o dosud největší úspěch v historii klubu. Město Versailles ležící v západní části metropolitní oblasti Paříže je světoznámé především díky honosnému zámku vybudovaném za krále Ludvíka XIV. Pro dnešní večer se dostává do širšího povědomí také díky fotbalu. 

OGC Nice – FC Versailles (Coupe de France, 1. 3., 21:00)

Semifinálovým soupeřem Versailles bude aktuálně třetí tým francouzské Ligue 1 OGC Nice. Nečekaná překvapení v podobě postupů celků z nižších soutěží s sebou občas přináší kuriózní situace a nejinak tomu je i v případě Versailles. Jejich domácí stadion totiž pojme pouze 6 200 diváků a pro velký zájem o zápas hledalo vedení klubu dočasný domov jinde. V Parku princů, Stade de France a Stade Charléty (stadion druholigového FC Paris) však neuspělo, a tak „přivítají“ svého soupeře na jeho vlastním stadionu. Tým z francouzské riviéry byl dokonce tak velkorysý, že svému soupeři proplatí i náklady spojené s dopravou a ubytováním.

Nice jasným favoritem

O favoritovi zápasu není třeba spekulovat. Popravdě nás překvapil i kurz na vítězství Nice, který se pohybuje kolem 1.30. My si však zahrajeme trochu riskantnější sázku. Líbí se nám totiž kurz na to, že Nice skóruje alespoň třikrát.

Nice je momentálně největším favoritem domácího poháru, a to především svou vlastní zásluhou. Cestou do semifinále si totiž poradilo s PSG, které vyřadilo po penaltách, i s Marseille, kterou deklasovalo 4:1.

Oproti tomu Versailles narazí na prvoligového soupeře až nyní. Jejich výsledky nechceme za žádnou cenu snižovat, nicméně žádný z klubů, který jim stál v cestě ani zdaleka nedosahuje kvalit Nice. Postupně eliminovali Lumbrois (regionální soutěž), Poissy (4. liga), Sarre-Union (5. liga), La Roche (5. liga), Toulouse (2.liga) a Bergerac (4. liga). Za překvapení se dá tedy považovat pouze výhra 1:0 nad druholigovým Toulouse. Nutno podotknout, že Toulouse jim situaci usnadnilo brzkou červenou kartou ve 21. minutě. 

Uvidíme, v jaké sestavě Nice vyběhne na hřiště, ovšem očekáváme, že pokud už je tak blízko finále, tak svého soupeře nepodcení a bude chtít rozhodnout co nejdříve.

200 Kč zdarma za registraci u Chance

Tip: Nice OVER 2,5 gólů