Tip na zápas Liverpool – Benfica (Liga mistrů, 13. 4.)

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

Tip na zápas Liverpool – Benfica (Liga mistrů, 13. 4.)


Na první pohled je o postupujícím do semifinále Ligy mistrů po prvním utkání v Portugalsku rozhodnuto. Vzpomeňme ale, jak si Liverpool doma zkomplikoval život v osmifinále proti Interu. A to si z venkovního zápasu přivezl do odvety také dvougólový náskok. Já si dnes zahraju více faulů Liverpoolu v kurzu 1.55.

Liverpool – Benfica Lisabon (Liga mistrů, 13. 4., 21:00)

Tip je založen čistě na statistice. Kurz 1.55 mi přijde v tomto případě lehce nadhodnocený, a to i v případě, že očekávám velkou převahu držení míče na straně domácích. Ta se však konala i v Lisabonu (64 % ku 36 % ve prospěch anglického celku), a přesto Liverpool fauloval 15x, zatímco domácí pouze 7x. To je dvakrát větší množství faulů.

Vsadit na větší počet faulů Liverpoolu v kurzu 1.55 u Fortuny

Ve svých soutěžích patří oba týmy mezi nejslušnější. Liverpool má, co do počtu spáchaných faulů, nižší čísla než 14 týmů Premier League. V průměru mu je odpískáno 9,8 faulů/zápas. Benfica je s průměrem 13,6 faulů/zápas dokonce druhý nejméně faulující tým portugalské nejvyšší soutěže! Rozdíl mezi čísly je logickým vyústěním rozdílných přístupů rozhodčích na Ostrovech a na jihu Evropy, nelze ho tedy brát v potaz.

Co už ale v potaz vzít můžeme, je rozdíl mezi počtem spáchaných faulů a počtem faulů, které byly spáchány vůči nim. U Benficy jsou ta čísla totožná (13,6 x 13,6), zatímco Liverpool je se 7,7 fauly spáchanými vůči němu druhým nejméně faulovaným týmem PL. Průměrně tedy spáchá o 2,1 faulů/zápas více než kolik je spácháno vůči němu, což je o 27 % více. V rámci Ligy mistrů jsou rozdíly ještě markantnější.

Statistiky v Lize mistrů

V Lize mistrů Liverpool fauluje v průměru 11,8x/zápas a Benfica 11x/zápas. Zatímco ale anglický celek je faulován pouze 9,2x/zápas, jeho portugalský soupeř 13,1x/zápas!

Větší množství faulů na straně anglického celku hraju, i když předpokládám větší držení míče na jeho kopačkách. PROČ? V základní skupině měl Lpool větší držení míče ve všech 6 zápasech, a přesto v pěti případech fauloval víckrát a jednou to byla remíza. A teď pozor! Všichni jeho soupeři ze skupiny (Atletico, Porto, AC Milán) faulovali v průměru na zápas víckrát! Přesto je Liverpool „přefauloval“. V osmifinále na Interu měl více faulů italský celek (10 – 9), na Anfieldu to bylo 10 – 9 pro domácí, i když Inter hrál od 63. minuty v deseti a poměr držení míče byl 61 % – 39 % pro domácí. O zápase v Lisabonu již byla řeč. Liverpool tedy z devíti dosavadních utkání přefauloval svého soupeře 7x, jednou to byla remíza a jednou fauloval méněkrát.

Benfica z dosavadních devíti zápasů faulovala častěji 3x (všechno v základní skupině) a 6x byla faulována vícekrát.

Kromě více faulů Liverpoolu stojí za to zkusit také stejný počet faulů (ale pouze za jednu jednotku vkladu!), protože většina zápasů anglického celku končila rozdílem jednoho faulu a s jiným portugalským celkem Portem došlo k remíze!

Vstupní bonus u Rabony

Tip: Více faulů: Liverpool