Tip na zápas Kazachstán – Itálie (MS v hokeji, 23. 5.)

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

Tip na zápas Kazachstán – Itálie (MS v hokeji, 23. 5.)


Dosavadní tipy na MS v hokeji dopadly velkým fiaskem. Přestože value byla ve všech případech na naší straně, týmy byly proti. Dnes si vybírám záchranářský souboj o setrvání v elitní skupině MS mezi Kazachstánem a Itálií. A celkem pochopitelně jdu do tipu na Kazachy. Zkusím je v handicapu -1,5.

Kazachstán – Itálie (MS v hokeji, 23. 5., 15:20)

Kazaši letos zažívají obrovské zklamání. Po loňském šampionátu, kde do poslední chvíle sahali po historickém postupu do čtvrtfinále, se letos musí spokojit s bojem o holé přežití. Přitom v předchozích zápasech nijak nepropadli (až na první utkání s Dánskem).

Vsadit Kazachstán AH -1,5 v kurzu 1.81 u Sportmarket

Francii, Švýcarsku, Slovensku i Německu byli vyrovnaným soupeřem. Ve všech utkáních prohráli pouze o gól, přičemž proti Francii, Slovensku i Německu v utkání dokonce vedli. Ani v jednom případě to však na body nestačilo, a tak dnes musí porazit Itálii. K záchraně jim stačí jakákoli výhra (i v prodloužení), já ale věřím tomu, že rozhodnou už v základní hrací době a zahraju si je v handicapu -1,5.

Mezi týmy je rozdíl třídy

Kvalitativně zde není o čem. Pokud Kazaši zvládnou zápas psychicky, neměli by mít s Italy sebemenší problém. Na loňském šampionátu zničili svého soupeře 11:3, přičemž letos zde mají takřka identický tým.

Herně jsou mezi týmy velké rozdíly. Kazaši mají systém, dokážou přehrávat i silnější soupeře než je Itálie a i při pohledu na soupisky je jasné, že v jejich týmu je větší kvalita – hned 13 borců nastupuje za Barys Nur-Sultan, jenž se letos dostal do osmifinále KHL! Kromě nich jsou v týmu také další hráči z KHL. To Italové mají kádr víceméně poskládaný z hráčů hrajících rakouskou mezinárodní soutěž ICE Hockey League doplněný o borce z domácí ligy a o pár krajánků ze švýcarské, francouzské, německé a britské soutěže.

Italové zde až na zápas s Francií, který dotáhli do prodloužení, herně velmi výrazně zaostávali za všemi soupeři. Výsledkově to v jejich podání zase tak špatné není (až na prohru 4:9 s Německem), ale po herní stránce to bylo velmi slabé představení. Kazaši zde sice dostali výprask 1:9 od Dánů, zbylé zápasy ale rozhodně nepropadli a své soupeře dokázali potrápit, to se o Italech říct nedá.

Trochu starost mi dělá pohled do statistik gólmanů. Zatímco Bernard (Itálie) patří s úspěšností 92.59 % průměrem 3.02 mezi ty lepší, Shutov (Kazachstán) je s úspěšností 86.91 % a průměrem 4.67 mezi třemi nejhoršími gólmany turnaje. Nemohu si ale pomoct, že i tak na mě Shutov působí dobrým dojmem a v případě, že mu dnes pomůže obrana, Italy vychytá a oslaví se spoluhráči záchranu.

Vstupní bonus u MostBet

Tip: Kazachstán AH -1,5