Tip na zápas Japonsko – Srbsko (MS v hokeji divize I.B, 26. 4.)

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

20Bet

Až 5 000 CZK + 2 500 CZK free bets

85%


Tip na zápas Japonsko – Srbsko (MS v hokeji divize I.B, 26. 4.)


Po dvou covidových ročnících, kdy byla hokejová mistrovství světa nižších kategorií zrušena, dnes startují boje divize I. B hrané v Polsku. Z dnešní nabídky jsem vybral tip na zápas mezi výběrem Japonska a Srbska. Sázím na alespoň 7 gólů favorizovaného Japonska v kurzu 1.71!

Japonsko – Srbsko (MS v hokeji divize I.B, 26. 4., 16:30)

Na úvod se sluší říct, že tato sázka je tak trochu výstřel do tmy, protože týmy na této úrovni nehrávají pravidelné mezistátní utkání a nižší divize se navíc dva roky nehrály. I přesto je jasné, že by Japonci měli zvítězit značným rozdílem.

Vsadit na více než 6,5 gólů Japonska v kurzu 1.71 u Chance

Srbové mohou být relativně v klidu, protože letos nikdo z pětičlenné skupiny I.B do nižší divize nesestoupí. Největším favoritem na postup o úroveň výš bude domácí Polsko, ale Japonsko by mu mohlo zatopit. Při posledním odehraném ročníku v roce 2019 postoupilo do vyšší divize Rumunsko a na druhém místě bylo právě Polsko a třetí Japonsko. Vzájemný zápas tehdy skončil 7:4 pro Polsko.

Srbsko postoupilo v roce 2019 do vyšší divize z II.A díky výhře nad Chorvatskem (oba týmy měly stejně bodů). Divizi II.A hrálo Srbsko pravidelně, ale většinou se umisťovalo na 3. či 4. místě a to např. až za Austrálií. S ní mimochodem v postupovém roce 2019 prohrálo 2:3, ale i tak postoupilo.

Japonský výběr

Japonský výběr (zdroj: iihf.com)

Porovnání výkonnosti týmů

K vzájemnému zápasu došlo v roce 2010. Tehdy Japonsko v rámci divize I.A zvítězilo 5:0. Tento zápas však nemůžeme brát za směrodatný, tak se zkusíme podívat do olympijské kvalifikace z let 2019 a 2020, která bude mít o trochu větší vypovídající hodnotu o výkonnosti týmů.

O postup na OH v Pekingu se hrály celkem 4 kvalifikační fáze. Srbsko se v prosinci 2019 představilo ve 2. kvalifikační fázi, v níž skončilo kvůli prohře 1:2 s Chorvatskem na nepostupovém místě. 3. fáze se hrála v únoru 2020 a Chorvatsko ve skupině se Slovinskem, Japonskem a Litvou obsadilo s nula body a skóre 1:19 poslední místo. Vzájemný zápas s Japonskem skončil 9:0 pro asijský tým. Japonci nakonec nestačili na Slovince a stejně vypadli, ale drtivá výhra nad Chorvatskem o něčem vypovídá.

Zatímco o srbské přípravě na šampionát toho moc k nalezení není, Japonci přípravu nepodcenili, ví, že letos mají reálnou šanci zabojovat o postup do divize I.A. V přípravě porazili 8:2 Rumunsko a překvapivě 4:3 po prodloužení také Slovinsko, což jsou týmy z vyšší divize.

Na žebříčku IIHF patří Japonsku 25. místo a Srbsku 30. Základ srbské soupisky tvoří borci z domácí soutěže. Doplňuje je pár hráčů z nižší švédské, německé či francouzské soutěže a Savić hrající juniorskou ligu na Slovensku. Japonci se kromě borců z domácí soutěže mohou opřít i o čtveřici hráčů z amerických soutěží (AHL, ECHL, univerzitní soutěže).

Je to sice tak trochu věštění z křišťálové koule, ale věřím tomu, že kurz 1.71 na sedm a více gólů Japonska je hodnotný.

Vstupní bonus u MostBet

Tip: Japonsko OVER 6,5 gólů