Tip na zápas Dánsko – Lotyšsko (ZOH, 15. 2. 2022)

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

Tip na zápas Dánsko – Lotyšsko (ZOH, 15. 2. 2022)


Olympijský hokejový turnaj mužů se překlopil do vyřazovací části a jako jedni z prvních svedou svůj souboj o čtvrtfinále zítra v ranních hodinách Dánové s Lotyši. Od utkání očekáváme především opatrný hokej s maximálně 4 góly.

Dánsko – Lotyšsko (lední hokej na ZOH, 14. 2., 05:10)

Dánský tým zde zatím svými výkony udivuje. Ve skupině s Ruskem, Českem a Švýcarskem byl jasným adeptem na poslední místo, ale po výhrách nad Českem (2:1) a Švýcarskem (5:3) si vybojoval postup z druhého místa a vypálil svým soupeřům rybník. Odměnou mu bude kvalifikační souboj proti nejslabšímu celku skupiny C Lotyšsku.

Dánsko i Lotyšsko jsou nevyzpytatelné týmy, a i když forma a herní pohoda jsou na straně Dánů, nedivili bychom se ani tomu, kdyby si Lotyši své první turnajové vítězství šetřili až na kvalifikační předkolo. Na výsledek zápasu či postupujícího si z nabízených kurzů vybrat nedokážeme, líbí se nám ale nabízený kurz na UNDER 4,5 gólů.

Vstupní bonus u MostBet

Opatrný vyčkávací hokej

Dánům se při jejich olympijské premiéře daří a po předvedených výkonech nemohou chtít nic jiného než postup. Proti Lotyšsku se ovšem budou muset prezentovat trochu jiným hokejem než v utkáních, která hráli doteď. Budou muset vyvinout trochu více kreativity. Zároveň však neočekáváme, že by to nějak přeháněli a zapomněli si hlídat zadní vrátka. Proti sobě budou mít tým, který může vsadit na podobnou kartu jako Dánsko ve skupině. Lotyši totiž umí také zamknout obranu a svého soupeře pěkně potrápit. Ze skupinových utkání vyloženě zklamali pouze v posledním utkání proti Slovensku, kterému podlehli 2:5. V předešlém utkání proti Finsku drželi až do 55. minuty nerozhodný stav 1:1 (nakonec prohra 1:3) a se Švédskem prohráli 2:3.

Až na poslední divoký zápas se Švýcarskem se Dánsko nedostalo na víc než 17 střel za zápas (proti Česku 17 střel, proti Rusku 16 střel, proti Švýcarsku 30 střel). Lotyšsko nešlo ani v jednom utkání přes 20 střel (proti Švédsku 17, proti Finsku 20, proti Slovensku 20).

Naší sázce výrazně nahrává také důležitost utkání a vyrovnanost soupeřů. V kurzu kolem 1.90 si sázku na UNDER 4,5 (v základní hrací době) zahrajeme.

Tip: UNDER 4,5 gólů (zákl. hrací doba)