Tip na zápas Chelsea – Tottenham (EFL Cup, 5. 1. 2022)

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

Tip na zápas Chelsea – Tottenham (EFL Cup, 5. 1. 2022)


Dnešní semifinále anglického ligového poháru nabídne souboj dvou špičkových klubů Premier League a derby v jednom. Na Stamford Bridge se proti sobě postaví domácí Chelsea a hostující Tottenham. A nám se líbí sázka na to, že dnes neuvidíme více jak 4 žluté karty.

Chelsea - Tottenham (EFL Cup, 5. 1., 20:45)

Klíčovým faktorem našeho výběru je především pohárový statut utkání. Pokud se ohlédneme za dosavadním působením obou týmů v ligovém poháru, zjistíme, že pouze v jednom ze šesti případů byly rozdány 4 žluté, zbytek šel pod hranici.

Oním zápasem bylo čtvrtfinálové utkání Chelsea proti Brentfordu. Utkání navíc pískal sudí Marriner, jenž karty vytahuje s velkou oblibou. Jeho letošní průměr v PL je 4,40 ŽK/zápas, což ho řadí mezi nejpřísnější rozhodčí v lize.

  • Zápasy Chelsea v EFL: Aston Villa (doma, 3 ŽK), Southampton (doma, 3 ŽK), Brentford (venku, 4 ŽK)
  • Zápasy Tottenhamu v EFL: Wolves (venku, 3 ŽK), Burnley (venku, 2 ŽK), West Ham (doma, 1 ŽK)

Jak je vidět, tak v pohárových utkáních to žádné karetní žně nejsou. Pevně věříme tomu, že ani Craig Pawson, který dostal dnešní utkání na starost, se svým ligovým průměrem 3,83 ŽK/zápas nerozehraje karetní mariáš.

Vysoká hranice

Hranice 4 žlutých je na Anglii poměrně vysoko, a to i v ligovém měřítku. Pokud se podíváme do statistik, zjistíme, že Chelsea obdrží v průměru 1,6 ŽK/zápas a Tottenham 1,7 ŽK/zápas. Kohouti se navíc od nástupu Conteho ukáznili a v PL nasbírali postupně: 4, 1, 0, 1, 4, 1, 2, 1, přičemž ty první 4 byly hned v Conteho prvním utkání a ty druhé 4 byly v utkání proti Liverpoolu, kde se to od začátku mydlilo (v utkání padlo 8 ŽK + 1 ČK).

Když jsme zmínili posledních 8 ligových utkání Tottenhamu, bylo by fér přidat stejné info i u Blues. Jejich čísla od nejstaršího utkání jsou následující: 3, 3, 2, 2, 2, 1, 4 a 1.

Volíme sázku na max. 4 žluté karty, takže v případě 4 žlutých se nám vklad vrátí zpět.

Sázení v kryptoměnách u 1xBit

Tip: UNDER 4 žluté karty