Tip na zápas Česko – Švýcarsko (Liga národů, 2. 6.)

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

Tip na zápas Česko – Švýcarsko (Liga národů, 2. 6.)


Čeští fotbalisté dnes vstoupí do prestižní Ligy A nového ročníku Ligy národů a prvním soupeřem jim bude výběr Švýcarska. V konkurenci Španělska a Portugalska jde o pomyslný předkrm. Nicméně v mých očích je na naše hráče sousto příliš velké a vylámou si na něm zuby. Tipuju výhru Švýcarů v kurzu přes 2.40!

Česko – Švýcarsko (Liga národů, 2. 6., 20:45)

České reprezentaci se nad očekávání podařilo loňské EURO a mnoho fanoušků očekávalo potvrzení progresu i v následujících měsících. To se však nepotvrdilo. V kvalifikační skupině o postup na MS jsme skončili až třetí za Belgií a Walesem a baráž jsme si zahráli jen díky předchozímu ročníku Ligy národů.

Po nevydařené baráži zůstal u kormidla trenér Šilhavý a žádnou změnu v zaběhlém herním systému (jestli nějaký je) a nominacích tak neočekávám. Rozhodně však nechci házet vinu jen na trenéra, ten má při skládání kádru poměrně omezené možnosti. Nicméně i tak jsou některá jména trnem v oku českých fanoušků, tím mířím např. na dominování Alexe Krále, který celé jaro proseděl na lavičce náhradníků.

Vsadit na výhru Švýcarska v kurzu 2.41 u 20Bet

Jak správně odtušil Jaroslav Šilhavý, úvodní zápas se Švýcarskem bude pro setrvání v elitní lize Ligy národů stěžejní, bohužel se však český realizační tým musí obejít bez několika tradičních opor a na výkonu se to určitě projeví.

Nejcitelnější ztrátou je Patrik Schick. Troufnu si říct, že jeho absence nás stála postup přes Švédy do dalšího kola baráže. Jan Kuchta se snaží, rve se, bojuje, v Lokomotivu pravidelně hrál a párkrát se i prosadil, Schickových kvalit ovšem nedosahuje. To samé lze říci i o největším českém talentu a budoucím Patrikově spoluhráči Adamu Hložkovi. Ten ještě nejaký čas potřebuje, aby vyrostl v tahouna reprezentace.

Další velkou ztrátou je Antonín Barák. S ním jde dolů i veškerá kreativita. Kvůli zvýšeným hodnotám v krvi absentuje také základní stavební kámen defenzivy Tomáš Holeš. Dlouhodobě zranění jsou i obránci Kalas, Čelůstka a Bořil. K dispozici nebudou ani slávisté Hovorka, Masopust, Ševčík a Provod a útočník Burnley Matěj Vydra.

Přál bych si, aby český výběr v elitní společnosti setrval, ale bohužel hned v prvním zápase skupiny na domácím hřišti proti potenciálnímu soupeři o třetí místo nás vidím jako výraznějšího outsidera, než jak to naznačují kurzy.

Švýcarsko potvrzuje svou kvalitu konstatními výkony

Od doby, kdy jsme se se Švýcary utkali naposled (EURO 2008, kde jsme vyhráli 1:0) udělal náš soupeř obrovský progres. Narozdíl od nás. Vševypovídající je účast na závěrečných šampionátech.

Švýcaři se popáté v řadě probjovali na světový šampionát, na němž si samostatná Česká republika zahrála pouze v roce 2006. Na EURO 2012 sice Švýcaři chyběli, ale o čtyři roky později postoupili do osmifinále a na loňském turnaji vyřadili v osmifinále Francii a vypadli až ve čtvrtfinále na penalty se Španělskem.

Jejich hráči nastupují v TOP soutěžích a ve svých klubech hrají významné role. Do červnových utkání Ligy národů navíc půjdou v podstatě s tím nejsilnějším možným výběrem. Prim ve výběru Murata Yakina hrají hráči z Bundesligy, kterých na soupisce najdeme deset. Nechybí tradiční opory jako Sommer, Elvedi, Schär, Rodríguez, Xhaka, Sqakiri, Embolo či Seferović.

Kvalitativně se švýcarskému kádru rovnat nemůžeme. Cesta k bodům bude pro naše velmi náročná. Bojovný a srdnatý výkon stačit nemusí. Uvidíme, v jakém rozpoložení a s jakou motivací přijedou Švýcaři po náročné sezóně. Kurz je ale velmi lákavý na to, abych ho nechal bez povšimnutí.

Vstupní bonus u 20Bet

Tip: 2