Tip na zápas Austrálie - Čína (kvalifikace na MS, 2. 9.)

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

Tip na zápas Austrálie - Čína (kvalifikace na MS, 2. 9.)


Asijská kvalifikační zóna dnes vstupuje do své rozhodující třetí fáze a ve skupině B se na neutrálním hřišti v Kataru utkají Austrálie s Čínou. Velkým favoritem zápasu jsou Australané, ovšem nám se pozdává handicapová sázka na čínské fotbalisty.

Austrálie - Čína (kvalifikace na MS ve fotbale, 2. 9., 20:00)

Australané suverénně ovládli svou předchozí skupinu (Kuvajt, Jordánsko, Nepál, Tchaj-wan) bez ztráty kytičky s celkovým skóre 28:2, když oba góly obdrželi od Tchaj-wanu, který nebodoval ani v jednom zápase.

Čínští fotbalisté postoupili jako první z tabulky druhých týmů, protože ve své skupině skončili až za Sýrií. Naopak nechali za sebou Filipíny, Maledivy a Guam.

Z šestičlenné tabulky, kterou kromě Austrálie a Číny tvoří Japonsko, Saúdská Arábie, Vietnam a Omán, postoupí přímo na šampionát první dva týmy a třetí tým čeká play off o postup. Největší favorité na přímý postup jsou Japonci a právě Australané. Protinožci nechyběli již na 4 závěrečných turnajích v řadě, kdežto Čína čeká na účast od MS 2002, na kterém postupně podlehla Kostarice (0:2), Brazílii (0:4) a Turecku (0:3).

Poslední vzájemný zápas se odehrál už v roce 2015, proto jej nejde brát v potaz. Na Asijském poháru tehdy zvítězili Australané 2:0 díky dvěma gólům Tima Cahilla.

Co nás vede k sázce asijského handicapu na Čínu, je skutečnost, že čínská Superliga se naposledy hrála před dvěma týdny a od té doby se reprezentační kádr připravuje na kvalifikaci. Číňané nic nepodcenili a do Kataru přicestovali s několikadenním předstihem, aby se aklimatizovali na tamější podmínky ( 35 °C - 40 °C). To Austrálie dorazila teprve tento týden a nebyla schopna plně trénovat kvůli testům. Výhoda tedy bude na straně Číny a ten kurz za to stojí.

Tip: Čína +0,25 AH