Tip na zápas Anadolu Efes - Baskonia (Euroliga, 14. 12.)

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

Tip na zápas Anadolu Efes - Baskonia (Euroliga, 14. 12.)


Po úspěšném víkendovém tipu z anglické Premier League dnes budeme lovit ve vodách basketbalové Euroligy. Domácí Anadolu Efes je v zápase s Baskonií výrazným favoritem, a pokud si nechce nechát utéct první osmičku, potřebuje zvítězit. Baskonia se však pod novým koučem probrala a bude chtít tureckému soupeři co nejvíce znesnadnit jeho úkol. Od zápasu očekáváme přestřelku s více než 162,5 body. 

Anadolu Efes - Baskonia (Euroliga, 14. 12., 18:30)

Obhájce titulu Anadolu zůstává zatím v letošním ročníku za očekáváním. Turecký velkoklub nedávno zaznamenal dvě důležité porážky, když doma podlehl Barceloně 93:95 po pr. a v Mnichově padl na palubovce Bayernu 71:83. Bavorský celek je jedním ze soupeřů, s nimiž aktuálně bojuje o první osmičku.

Prozatímní bilance Anadolu v Eurolize je 6-8, což stačí pouze na 11. místo. Euroliga sice není ani v polovině, pokud si však nechce nechat ujet vlak, musí podobná utkání jako je to dnešní zvládat.

I přes to, že Anadolu okupuje až 11. pozici, nasbíralo po vedoucí Barceloně druhý největší počet bodů z celé soutěže. Zároveň má však čtvrtou nejhorší obranu. Jeho zápasy se hrají ve vysokém tempu a padá v nich spoustu bodů (průměrně 159,9 b./z.).

Změna trenéra pomohla

V baskickém klubu došlo před nedávnem k výměně hlavního trenéra. Duška Ivanoviče nahradil Neven Spahija, který se mnohem lépe rozhoduje v ofenzivě a na zápasech Baskonie je to znát. Spolu se zlepšenou formou důležitých hráčů jde ruku v ruce zlepšený herní projev, a především ona zmíněná ofenziva.

Poslední tři zápasy Baskonia vyhrála, a zvláště impozantních 91 bodů, které nasázela jednomu z nejlépe bránících týmů Barceloně na její vlastní palubovce, budí dojem. Poté následoval zápas s Lyonem a dalších 91 bodů a v sobotním ligovém utkání deklasovala Bilbao 101:86. 

Z posledních 5 vzájemných utkání napadalo alespoň 163 bodů ve čtyřech případech.

Vstupní bonus u 22bet

Tip: Více než 162,5 bodů (včetně prodloužení)