Sparta potřebuje v Srbsku zvítězit

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

Sparta potřebuje v Srbsku zvítězit


Do nelehké situace se dostali po nevydařeném domácím utkání souboje o osmifinále Konferenční ligy fotbalisté pražské Sparty. Jejich šance na postup se po nevýrazném výkonu a porážce 0:1 výrazně snížily. V Bělehradě je čeká nesnadný úkol porazit Partizan alespoň o gól a vynutit si prodloužení. 

 FK Partizan – Sparta Praha  (Konferenční liga, 24. 2., 18:45)

Letenští sice měli v domácím utkání míč pod kontrolou 55 % hry, více než jednu střelu na branku z toho však vytěžit nedokázali. Slabá produktivita je v utkáních evropských pohárů sráží již od začátku listopadu. V posledních čtyřech zápasech se prosadili pouze v jediném. V základní skupině Evropské ligy dokázali vstřelit branku pouze na domácím hřišti, venku gól nedali. Nyní před sebou navíc mají soupeře, jemuž se góly snadno nedávají. V domácí lize dostal Partizan ve 23 utkáních pouze 6 branek. V základní skupině EKL inkasoval doma ve třech utkáních 2x (0:1 s Gentem, 1:1 s Famagustou). Na Sparťany tedy čeká pořádná výzva.

Proti Spartě bude v Bělehradu stát také nepříznivá bilance, která ji v souboji se srbskými týmy provází. V posledních šesti utkáních s nimi hned pětkrát prohrála a pouze jednou remizovala. V Srbsku prohrála i svá pohárová utkání v letech 2017 proti CZ Bělehrad (0:2) a 2018 proti Spartaku Subotica (0:2).

Sparta nemá co ztratit

Po nepovedeném domácím utkání se od Pražanů příliš nečeká. I přes to, že je pravidlo o gólech na hřištích soupeřů mimo hru a Sparta ztrácí „pouze“ jediný gól, klesly její šance v očích sázkových kanceláří na minimum. Zatímco před prvním utkání byla Sparta mírným favoritem, nyní se kurzy na postup pohybují zhruba následovně: 1.10 (Partizan) – 6.00 (Sparta).

Cíl postoupit je náročný, ale ne nemožný. Partizan svou kvalitu má a na Letné ji potvrdil, stále však jde o hratelného soupeře. „Podle mě šance určitě žije, cítím, že soupeř se dá přehrát. Kdybychom tam hráli jako tady v úvodu zápasu, tak to můžeme zvládnout. Samozřejmě tam budou mít podporu domácího publika, ale zvládnout se to dá. Takže určitě hlavy nahoru,“ uvedl v rozhovoru pro klubový web Adam Karabec.

Zatímco Sparta měla o víkendu kvůli nepříznivému počasí a terénu v Jablonci volno, Partizan se naladil domácí výhrou 2:0 nad Radnicki 1923.

Queensy Menig střílí gól v utkání na Letné

Queensy Menig střílí jediný gól utkání na Letné (zdroj: sport.aktualne.cz)

Kde sledovat zápas mezi Partizanem a Spartou živě?

Přímý přenos z Bělehradu nabídne sportovní kanál Sport 2. O tom, kde tento kanál můžete naladit, se dozvíte v našem přehledu sportovních kanálů. Výkop utkání je naplánován na 18:45.

Předzápasové kurzy na zápas FK Partizan – Sparta Praha

Vstupní bonus u 1Bet