Naplnil se Solskjaerův čas v Manchesteru?

Roman Mráz

Roman Mráz

Naplnil se Solskjaerův čas v Manchesteru?


Podle britských médií ano. Italský specialista na přestupy Fabrizio Romano to vidí jako hotovou věc. Poslední kapkou se zdá být sobotní debakl ve Watfordu, kde rudí ďáblové inkasovali čtyři branky a vypadá to, že křeslo pod Solskjaerem má nejméně tři nohy zlomené.

Vstupní bonus.

Zlom proti Aston Ville

Soutěž při tom rozjeli v Manchesteru na jedničku. V prvních pěti soutěžních utkáních v Premier League zvítězili čtyřikrát a jednou z toho byla remíza. V tu chvíli by asi málokoho napadlo v jaké mizérii se norovi svěřenci ocitnou o dva měsíce později. Ovšem od nezvládnutého domácího zápasu proti Aston Ville se United ne a ne vrátit na vítěznou srpnovou vlnu. Čísla mluví jasně: z posledních deseti soutěžních zápasů, ať už se jedná o domácí ligu, či poháry, se z výhry radovali ďáblové pouze třikrát. Poslední debakl s Watfordem navíc nebyl ojedinělý. Fanoušci si jistě vzpomenou i na nedávné výbuchy doma proti Liverpoolu, který nasázel Manchesteru pět gólů, nebo v Leicesteru, kde gólman de Gea lovil míč ze své sítě víckrát, než by mu bylo milé a to hned čtyřikrát.

Hráči na jedné lodi s trenérem

Prekérní situaci si uvědomují dobře i samotní hráči. Gólman David de Gea k tomu řekl: „Je jednoduché svést to na kouče, ale za tuhle ostudu jsme zodpovědní my, hráči“. Zároveň dodal, že se za výkon svého mužstva zejména v prvním poločase stydí. Sám přitom zlikvidoval penaltu i její následné opakování. Na body to však nestačilo. Jisté je, že hra Manchesteru zkrátka poslední dobu nefunguje a zejména směrem dozadu pracuje tým velice špatně.

Budoucnost United bez Solskjaera?

Sám norský trenér k situaci dodává: „Já v sebe stále věřím. Naše forma je zlá, ale my to otočíme,“ Otázka zní, zda k tomu ještě dostane od vedení důvěru. A vypadá to spíše na variantu bez Solskajaera. Podle zákulisních informací by tým mohli převzít bývalí hráči Manchesteru Darren Fletcher a Michael Carrick. Padají i další jména. V hledáčku je údajně také Zinedine Zidane, či současný kouč Leicesteru Brendan Rodgers. Tak jako tak, situace u United růžová není a potřebuje řešení co nejdříve.

100% bonus.