Slavii trápí absence. Potvrdí proti Linci roli favorita?

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

FEZbet

Až 22 500 CZK + 7 500 CZK free bets

94%


Slavii trápí absence. Potvrdí proti Linci roli favorita?


Slávisté řeší před prvním osmifinálovým duelem Konferenční ligy proti Linci velký počet absencí. Dle slov trenéra Trpišovského je k dispozici pouze 14 hráčů do pole. I přes výrazné absence půjde český mistr do dvojzápasu jako favorit.

Slavia Praha – LASK Linz (Konferenční liga, 10. 3., 18:45)

Slávisté dnes vpodvečer rozehrají ve svém domácím prostředí osmifinálový souboj s rakouským Lincem. Dle sázkových kanceláří i odborné veřejnosti je favoritem na postup český zástupce. Ten už má narozdíl od svého soupeře dva zápasy jarní fáze Konferenční ligy za sebou. Proti tureckému Fenerbahce zvítězil dvakrát 3:2.

Vsaďte si na postup Slavie v kurzu 1.69 u sázkové kanceláře 1Bet

LASK se díky prvnímu místu v základní skupině play-off o osmifinále vyhnul a byl nasazen rovnou mezi šestnáctku nejlepších. Forma rakouského zástupce v základní skupině byla impozantní. Z šesti duelů dokázal pětkrát vyhrát a jednou remizovat. Úžasné bylo také jeho skóre, které ukazovalo 12:1.

Abychom však z Lince nedělali neporazitelný supertým, je důležité zmínit, že jeho skupina patřila mezi ty papírově nejslabší. Kromě něj totiž čítala ještě Maccabi Tel-Aviv, HJK Helsinky a FC Alashkert (Arménie). I tak si ale za své výkony zalouží hráči Lince uznání. To navíc umocňuje fakt, že v letošní sezóně v deseti zápasech evropských pohárů ještě neprohráli. Cestou do základní skupiny vyřadili srbskou Vojvodinu a skotský St. Johnstone.

V Evropě paráda, doma bída

Zatímco v Konferenční lize LASK na podzim válel, v domácí Bundeslize to byla úplně jiná káva. Už po podzimu bylo takřka jasné, že tentokrát to na skupinu o titul nebude a bude se muset smířit se skupinou o udržení. I z té však lze zabojovat o Konferenční ligu.

Systém rakouské soutěže je nastavený tak, že dvanáctičlenná tabulka se po 22 utkáních rozdělí na dvě poloviny. V té lepší se bojuje o titul a evropské poháry, zatímco v té horší jde o záchranu, příp. o možnost zahrát si play-off o Konferenční ligu. Bojům o záchranu se LASK nejspíše vyhne, na osmém místě naopak ztrácí pouhé dva body na sedmé místo zaručující play-off o Konferenční ligu.

Na soupisce Lince figuruje i jméno českého obránce Filipa Twardzika, jenž odehrál celý poslední zápas a byl u porážky 0:1 na hřišti Wolfsbergu. Slávisté mohou při přípravě vycházet z poznatků Madse Emila Madsena, který kádr českého mistra před sezónou posílil právě z Lince, v jehož dresu zasáhl do čtyřiadvaceti ligových duelů a tří utkání Evropské ligy.

Hráči Lince při výhře nad HJK Helsinky

Hráči Lince při výhře nad HJK Helsinky (zdroj: uefa.com)

Slavii trápí absence

Problém, se kterým se potýkají trenéři domácích, jsou výrazné absence. Jde již o takový evergreen letošní sezóny. „Momentálně máme k utkání 14 zdravých hráčů do pole, věřím, že jich bude 16. Věřím, že nás ještě někdo doplní. Jsou tam karetní tresty, hráči, kteří nejsou na soupisce, a někteří zranění hráči. Včera nemohl absolvovat trénink Sor, který cítí následky po střetu s Krejčím v derby. Věřím, že na čtvrtek bude připraven. Je tam spousta otazníků, které snad do zítra vyřešíme,“ uvedl na tiskové konferenci hlavní trenér Trpišovský. 

Nejvíce bude Slavii tlačit bota v obraně. Kvůli karetnímu trestu nebudou na Linec k dispozici Oscar Dorley s Tarasem Kačarabou a Davidové Hovorka a Jurásek zase nejsou na soupisce pro evropské poháry. Zranění trápí také Kúdelu, Ševčíka, Masopusta či Sora. S podobnými problémy si však Slávisté umí poradit. Vzpomeňme např. na první utkání proti Fenerbahce, kdy na pravém kraji obrany zaskakoval Ivan Schranz.

Kde sledovat zápas mezi Slavií Praha a Lincem živě?

Přímý přenos odvysílá sportovní kanál České televize ČT Sport. V případě, že nemáte možnost sledovat televizní přenos, můžete si zápas pustit na webu České televize díky službě iVysílání. Výkop utkání je naplánován na 18:45.

Vstupní bonus u 1Bet

Předzápasové kurzy na zápas Slavia Praha – LASK Linz

Tip redakce