Slavii stačí v posledním kole Konferenční ligy remíza, hrát však bude na vítězství


Sešívaní mají play-off Konferenční ligy na dosah. Potřebují k tomu, stejně jako Sparta s Brøndby, uhrát alespoň remízu. Usilovat o ni budou na Olympijském stadionu v Berlíně proti Unionu.

Union Berlín - Slavia Praha (Konferenční liga, 9. 12., 21:00)

Slavia je v pozici, kdy si může dovolit nevyhrát.. Jít však do zápasu s tím, že ubrání remízu, by mohlo mít fatální důsledky a trenér sešívaných Jindřich Trpišovský si je toho vědom. „Uvidíme, jaký bude mít zápas průběh. Ale o tom, že by nám stačila remíza, se vůbec nebavíme. Připravujeme se na Union komplexně jako na ten tým, jako kdybychom tady normálně potřebovali vyhrát. Chystáme se jako na první zápas ve skupině. Momentálně vůbec nekalkulujeme. Uvidí se, jaký bude třeba průběh ke konci zápasu. Teď momentálně se připravujeme tak, jako by tato varianta (s remízou) neexistovala,“ prohlásil Trpišovský na tiskové konferenci.

V prvním vzájemném utkání v Praze zvítězila Slavia 3:1. Situaci ji usnadnili sami hosté, kteří hráli od 40. minuty v deseti. I přes početní nevýhodu se jim však podařilo srovnat a domácí rozhodli až v závěrečných minutách. 

Čtyři prohry v řadě

Slávisty může mrzet především minulé domácí utkání s Feyenoordem, v němž přišli o výhru až gólem v nastavení. Kdyby zápas dotáhli do vítězného konce, mohli se dnes rvát ještě o první místo zaručující přímý postup do osmifinále soutěže. Na kdyby se ale nehraje, a tak budou muset sešívaní prolomit nepříznivou sérii čtyř prohraných venkovních pohárových zápasů v řadě. Tuto nelichotivou šňůru odstartoval ve třetím předkole Ligy mistrů Ferencváros. Následně se přidala Legia, Feyenoord a Maccabi Haifa.

Ukončit tuto děsivou bilanci dnes hostům nepomůže kromě dlouhodobě zraněných ani útočník Jan Kuchta a záložník Petr Ševčík. Nejistý je navíc i start Michaela Krmenčíka a Alexandera Baha. Domácí budou pravděpodobně kompletní.

Oba týmy se na dnešní zápas o všechno naladily výhrami. Slavia zvítězila 1:0 v Olomouci a Union porazil na domácím stadionu 2:1 Lipsko.

Kde sledovat zápas mezi Unionem Berlín a Slavií Praha živě?

Přímý přenos z Berlína odvysílá sportovní kanál České televize ČT Sport. V případě, že nemáte možnost sledovat televizní přenos, můžete si zápas pustit na webu České televize díky službě iVysílání. Výkop utkání je naplánován na 21:00.

Předzápasové kurzy na zápas Union Berlín - Slavia Praha

Vstupní bonus u 22bet

Tip redakce: