Schick nastřílel Fürthu čtyři góly


Český reprezentant Patrik Schick pomohl svými čtyřmi brankami Leverkusenu k demolici Fürthu 7:1. V aktuální bundesligové sezóně má zatím na svém kontě 12 tref a v tabulce střelců se dotáhl na druhé místo za vedoucího Roberta Lewandowského z Bayernu. Do statistik si navíc zapsal i jednu asistenci. 

Čtyři góly za zápas poprvé v kariéře

Leverkusen v zápase 14.kola bundesligy názorně ukázal nováčkovi z Fürthu, jak vypadá gólová efektivita v jeho podání. Z osmi střel na bránu dokázali proměnit hráči Leverkusenu v gól hned sedm z nich. A největší podíl na tom měl právě český reprezentant Patrik Schick, kterému se takovýto husarský kousek povedl poprvé v kariéře. Je také jediným hráčem Leverkusenu v historii, kterému se podařilo vstřelit čtyři branky v jednom zápase.

Smrtící sedmiminutovka

Dlouho to přitom nevypadalo na brankové žně Schicka. V poločase sice Bayer vedl 3:1 a kontroloval zápas, ale když seděl český útočník o přestávce v kabině, tak měl na svém kontě pouze asistenci na gól Hincapieho. Pár minut po přestávce ale vstřelil svůj první gól a dílo zkázy dokonal mezi 69. a 76. minutou, když se v rozmezí pouhých sedmi minut radoval z gólu třikrát

Schick

zdroj: sport.cz

Pochvala od trenéra

Po utkání se dočkal pochvaly od trenéra Gerarda Seoaneho: "Potřebujeme hrotového útočníka, který pořádně zaměstná obranu. Pak jsou i naši ofenzivní záložníci nebezpečnější." Patrik Schick se tak vrátil po zranění ve velkém stylu. Na svém kontě má již dvanáct bundesligových tref a je na druhém místě kanonýrů za momentálně nedostižným Lewandowským, který vstřelil o čtyři góly víc. Za nimi je Erling Haaland z Borussie Dortmund s 11 trefami.