Plíšková si zlomila ruku a přijde o Australian Open


Česká tenistka se zranila při tréninku na soustředění ve Španělsku, když si zlomila vřetenní kost v ruce. Bude nucena tak po téměř deseti letech vynechat grandslamový turnaj. Naposledy na něm chyběla Karolína Plíšková při US Open v roce 2012.

Australští fanoušci budou Plíškové chybět

V současnosti čtvrtá tenistka světa tak nebude obhajovat na Australian Open loňské 3. kolo. O zranění informovala Plíšková na sociálních sítích: "Bohužel jsem se zranila při tréninku a nebudu moci hrát v Sydney, Adelaide ani na Australian Open." Zároveň vyjádřila lítost, že se nepředstaví před australskými fanoušky "Mrzí mě, že nemůžu odstartovat sezonu v Austrálii. Moji tamní fanoušci mi budou moc chybět."

Karolína Plíšková slavící vítězství.                                                                                                                                                    zdroj: aha.cz

Zlomenina si vyžádá měsíc léčby

Podle jejího manžela a zároveň manažera Michala Hrdličky si léčba zlomené ruky vyžádá přibližně měsíc: "Karolína si na soustředění ve Španělsku zlomila vřetenní kost. Stalo se to během tréninku v posilovně. Nešťastně upadla, dala pod sebe ruce a pravá se zranila. Naštěstí aspoň nic komplikovaného. Léčba by měla trvat asi čtyři týdny." Devětadvacetiletá Karolína Plíšková se na Australian Open probojovala nejdále do semifinále v roce 2019, kde nestačila na Naomi Osakaovou.

V Austrálii se představí sedm statečných Češek a Jiří Veselý

Český tenis tak bude mít po jejím odstoupení v hlavní soutěž ve dvouhře sedm českých tenistek. Mezi přihlášenými na první grandslam sezóny jsou pátá hráčka světa Barbora Krejčíková, Petra Kvitová, Karolína Muchová, Markéta Vondroušová, Tereza Martincová, Kateřina Siniaková a Marie Bouzková. V mužské části uvidíme pouze Jiřího Veselého.