Oktagon 33: Buchinger vs Keita

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

Oktagon 33: Buchinger vs Keita


Začíná nová éra Oktagonu! Největší česká organizace bojových sportů překračuje hranice Česko-Slovenska a 4. června se poprvé představí v Německu s turnajem OKTAGON 33, který otřese Frankfurtem. Přichází souboj, který si přejí vidět všichni fanoušci Oktagonu už pěkně dlouho – Buchinger vs Keita.

  • Datum a místo konání: 4. června 2022, Frankfurt
  • Účastníci: Ivan Buchinger, Losene Keita, Stefan Pütz, Martin Zawada, Karlos Vémola, Christian Eckerlin a další
  • Sázkové příležitosti: ke každému zápasu budou vypsány kurzy na vítěze zápasu a některé další příležitosti
  • Sázkové kanceláře: na Oktagon 33 si vsadíte u všech českých sázkových kanceláří

Vstupní bonus u 22Bet

Buchinger vs Keita – titulová bitva v lehké váze

Legenda a šampion dvou váhových kategorií Ivan „Buki“ Buchinger jde do své první obhajoby titulu v lehké váze. Ukořistit ho bude chtít belgická senzace a prozatímní šampion lehké váhy Losene „Black Panther“ Keita, který od začátku prohlašuje: „Jsem neporazitelný! Dejte mi do klece Ivana Buchingera.“ Prosby tak byly vyslyšeny. Titulové bitvě bude 4. června přihlížet 10 tisíc fanoušků ve frankfurtské Festhalle.

Šestatřicetiletý Buchinger je šampionem lehké váhy Oktagonu, ovšem dlouho svůj titul neobhajoval, proto se organizace rozhodla vyhlásit souboj o prozatímního šampiona, který vyhrál guinejský rodák s belgickým pasem Losene Keita. Oba bijci se tedy nyní poměří v opravdovém titulovém zápase.

Velkou předností slovenského bojovníka je výborná fyzička. Skvěle zvládá vícekolové bitvy, v nichž zpravidla svého protivníka uštve. Pro Bukiho bude hrát i prostředí, protože dlouhá léta trénoval ve frankfurtském gymu MMA Spirit. Buchingerovo kariérní skóre je 39 – 7.

Pětadvacetiletý Keita vlétl do Oktagonu jako velká voda. V prvním zápase v této organizaci zválcoval Karola Ryšavého a v následném zápase o prozatímního šampiona si poradil s Ronym Paradeiserem, kterého porazil na body (na jejich souboj se můžete podívat v přiloženém videu). Svými výkony si získal přízeň mnoha fanoušků. Keita se bude spoléhat především na svůj rychlý a tvrdý postoj. Jeho kariérní skóre je 8 – 0.

Oktagon 33 – fightcard

Souboj Buchingera s Keitou o titul šampiona v lehké váze není jediným lákadlem prvního zahraničního Oktagonu. Skvělou podívanou slibuje souboj nejznámějšího a nejzkušenějšího německého zápasníka všech dob a držitele 14 titulů evropských organizací Stephana „T-8000“ Pütze s německým „King Kongem“ Martinem Zawadou, borcem s takřka 50 MMA zápasy.

Chybět nebude ani česká jednička Karlos „Terminátor“ Vémola, který je po zdravotních patáliích a nedávné boxerské anabázi nažhavený na svůj návrat do klece. Soupeřem mu bude polský zápasník Michal Pasternak.

Ve velterové váze se představí domácí superstar Christian Eckerlin v souboji s Adamem Niedzwiedzem.

           
  MAIN CARD  
  Lightweight Ivan Buchinger Losene Keita  
  Light Heavyweight Stephan Pütz Martin Zawada  
  Middleweight Karlos Vémola Michal Pasternak  
  Welterweight Christian Eckerlin Adam Niedzwiedz  
  Welterweight David Zawada Erhan Kartal  
  Heavyweight Donald Cosić Adam Palasz  
  Heavyweight Hatef Moeil Kerisson Rezende  
  Middleweight Zdeněk Polívka Cheick Kone  
  Welterweight Christian Jungwirth Ivica Trušček  
  Featherweight Jaroslav Pokorný Ahmed Vila  
  Welterweight Jamie Cordero Endrit Brajshori  
  Bantamweight Michael Deiga Scheck Cory Tait  
           

 

Sledujte Oktagon 33 živě

Hlavní model, na němž si promotéři Oktagonu zakládají, spočívá v tzv. PPV (pay-per-view), tedy sledování konkrétního pořadu za platbu. Praxe, která je běžná ze světa, se Nerudovi a Novotnému osvědčila i v Česku a na Slovensku a postupně celý koncept vylepšují.

Dříve jsme mohli vídat přímé přenosy z Oktagonu na stanici O2 TV Sport, ovšem tato spolupráce již skončila. Televizní diváci však o nejlepší československé MMA ochuzeni nebudou. Promotéři Oktagonu se totiž dohodli s Českou televizí. Od podzimu 2021 se tedy objevují přenosy z Oktagonu na obrazovkách ČT Sport. Zápasy však nejsou vysílány živě, ale s několikadenním odstupem, a to z toho důvodu, aby nebyl poškozen projekt Oktagon TV, který oragnizaci generuje příjmy a rozrůstá se o další soutěže jako DFN, Impact MMA, Heroes Gate, MTE nebo předsilvestrovský galavečer boxu v Lucerně. 

Oktagon TV můžete sledovat na oficiálních webových stránkách oktagon.tv (funguje pouze v prohlížečích Chrome, Safari a Edge). Pro spolehlivý přenos je vyžadováno stabilní internetové připojení s minimální rychlostí 10 Mbs. Sledovat můžete na počítači, mobilním zařízení či tabletu. V případě, že se rozhodnete streamovat přenos na Smart TV, není zaručena kvalita přenosu.

TV Tipsport

Bezplatnou variantu sledování živého přenosu nabízí sázkové kanceláře prostřednictvím svých televizí TV Tipsport a TV Chance. Pro registrované členy největší sázkařské komunity jsou přenášeny zápasy díky Tipsport TV. Jedinou podmínkou pro sledování live streamů je mít za poslední měsíc vsazeno alespoň za 30 Kč.

Veškeré informace o tom, kde sledovat galavečery Oktagonu naleznete na stránce Kde sledovat Oktagon.

Oficiální kanály Oktagonu

Nejlepší a nejrychlejší kanály, na nichž můžete sledovat aktuální informace a výsledky, jsou ty oficiální, a to včetně sociálních sítí, kde se to skvělými momentkami ze zápasů jen hemží. Najdete na nich úplně vše, stačí se nimi jenom chvíli proklikávat a hledat.

Sázení na Oktagon s českými sázkovými kancelářemi

Nejvíce příležitostí, kde sázet na galavečery Oktagonu, vám jako již tradičně nabídne Tipsport a Chance, ovšem pozadu se svou nabídkou nezůstávají ani Fortuna či SynotTIP. Navštivte naši sekci sázkové kanceláře a vyberte si svého bookmakera sami. Sázet můžete na vítěze duelu, na počet kol, způsob ukončení souboje a další.