Neoficiální mistrovství v CS:GO je tu!

Neoficiální mistrovství v CS:GO je tu!


První velká LAN akce tohoto roku ve hře Counter-Strike: Globak Offensive je tu. A ne tak ledajaká. IEM Katowice dlouhodobě patří mezi ty nejsledovanější a nejprofesionálnější turnaje vůbec. Tomu svědčí také odměny ve výši 1 milionu dolarů a účast těch nejlepších týmů světa.

 

IEM Katowice publikum

 

Celý turnaj započal play-in fází, což byla jakási kvalifikace do hlavního turnaje. Té se zúčastnili mimo jiné velikáni jako FaZe Clan, OG, Astralis, Fnatic, Ninjas in Pyjamas nebo MOUZ.

 

Právě posledně jmenovaní vřadili v rozhodujícím zápase českou organizaci Entropiq, která jako aktuálně 10. nejlepší tým světa rozhodně pomýšlela na příčky daleko vyšší. Útěchou pro československé fanoušky bude, že za MOUZ nastupuje slovenská hvězda David „frozen“ Čerňanský.

 

Kromě výše zmíněných týmů se hlavní části turnaje účastní také týmy Gambit, Vitality, G2, Liquid a samozřejmě číslo jedna a největší favorité Natus Vincere.

 

IEM Katowice den 3

 

Od čtvrtka do neděle poběží skupinová fáze pro 16 týmů, z nichž se do finálového pavouka probojuje 6 nejlepších.

 

Vyřazovací boje budou následovat od pátku 25. února do neděle 27. února, kdy vzejde nový šampion, který si kromě kýženého titulu odnese také finanční odměnu ve výši 400 000 $, v přepočtu necelých 9 milionů korun.

 

Jak jsme již zmínili, největšími favority jsou ukrajinští NaVi. Reálnou šanci na zisk trofeje mají ale také Gambit Esport, Team Vitality a G2. Ostatní týmy by znamenaly spíše velké, či menší překvapení.

 

Kurzy na IEM Katowice na GG.BET

 

Obdobně vidí šanci týmů také bookmakeři našich partnerských sázkových kanceláří. Takto velká událost samozřejmě láká pozornost nejen samotných fanoušků, ale také sázkařů. A není se čemu divit, jelikož se opravdu jedná o svátek esportu jako takového.

 

Živé přenosy můžete sledovat na oficiálním kanále události na Twitchi, kde se můžete kromě zápasů můžete těšit na hromadu rozhovorů, zákulisní akce a další zábavný obsah.

 

Přidejte se i vy a vsaďte si na svůj oblíbený tým!