Vychází pátý díl podcastu a úspěšný sázkař Finnys odpovídá: Jak těžké je živit se sázením?

paulrockseek

paulrockseek

Vychází pátý díl podcastu a úspěšný sázkař Finnys odpovídá: Jak těžké je živit se sázením?


Představujeme pátý díl našeho podcastu o sportu a kurzovém sázení. Moderátorem není nikdo jiný, než paulrockseek - dlouholetý tvůrce analýz a blogů u společnosti Tipsport, kterého jste mohli rovněž zaznamenat v několika uplynulých Tipcastech.

Svět zdravých a úspěšných hráčů #05

Vychází pátý díl podcastu Svět zdravých a úspěšných hráčů, v němž je hostem jeden z nejúspěšnějších sázkařů československé scény, s nímž jsme rozebrali spoustu zajímavých sázkařských témat. Celý díl je již ke shlédnutí na YouTube.

Kdo je Finnys?

Hostem páté epizody je skutečná legenda v oboru sázení. Nejedná se o nikoho jiného, než o sázkaře s velice známým nickem "Finnys", kterého pouze v rámci platformy Tipsport sleduje téměř 19 000 uživatelů. Finnys působí na scéně kurzového sázení dlouhé roky a na celkovém žebříčku analytiků Tipsportu zaujímá v současné chvíli čtvrté místo, shodou okolností je tak o dvě příčky výše než náš moderátor paulrockseek.

Jak těžké je živit se sázením?

S profesionálním sázkařem jsme rozebrali i téma obživy v podobě kurzového sázení. Jak těžké to může být, jak zůstat dlouhodobě ziskový a jaká jsou úskalí takového oboru? Mrkněte ve videu! 

Na jaké sázky se Finnys zaměřuje?

Finnyse můžete znát primárně ze sázek na velké atletické eventy, kde svými znalostmi a dovednostmi výrazně poráží kurzovou hladinu bookmakerů a samotné kurzy po jeho sázkách letí pravidelně směrem dolů. Zaměřuje se ovšem na rozličné sporty, včetně biatlonu či ostatních bočních marketů, na kterých lze dlouhodobě nalézt hodnotu (value) v kurzech. Více ve videu níže.

Na co se tedy můžete v páté epizodě těšit?

Zajímal nás Finnysův pohled na profesionální sázení z hlediska vývoje v čase. Probrali jsme (nejen) domácí scénu sázkových kanceláří a zaměřili se i na podrobný přehled toho, kde všude lze nalézt potřebnou value k poražení sázkových kanceláří a jejich bookmakerů. 

Proč není ziskové sázet fair kurzy upravené trhem?

Odpověď je poměrně jednoduchá. Fair kurzy totiž odpovídají plus minus přesné pravděpodobnosti výsledku daného tipu/události. Při vsazení fair kurzu tak dlouhodobě platíme marži sázkové kanceláři a neporážíme danou pravděpodobnost. Při dlouhodobém sázení fair kurzů budeme vždy v červených číslech, a to minimálně o procentuální výši marže sázkových kanceláří.

Jak lze být dlouhodobě ziskový v kurzovém sázení?

Value, value a zase value! Jinými slovy sázet hodnotné kurzy, které po vsazení (nebo těsně před zápasem) spadnou dolů. Tímto způsobem porážíme marži sázkových kanceláří i pravděpodobnost daného výsledku. Více k tématu value bettingu naleznete v tomto článku: https://sportbreak.cz/cs/blog/tipy-a-rady/proc-jedni-sazkari-vyhrajvaji-a-druzi-ne-koncept-value-bettingu/.