Vstupenky na MS v hokeji 2022 – kde a jak sehnat?

Roman Mráz

Roman Mráz

Vstupenky na MS v hokeji 2022 – kde a jak sehnat?


Během letošního hokejového šampionátu je na programu slušná porce zápasů. Celkově se odehraje na stadionech Nokia Arena v Tampere a Ice Hall v Helsinkách 64 zápasů mistrovství světa. S tím souvisí pro hokejové fanoušky i jedna zásadní věc - kde a jak sehnat vstupenky na zápasy?

Všechny hokejové reprezentace odehrají na MS ve Finsku nejméně sedm zápasů, to znamená, že fanoušci mají z čeho vybírat. Alespoň zatím. Už teď jsou totiž některé zápasy na šampionátu vyprodané, týká se to především vyřazovacích bojů v play-off a zápasů domácího Finska. Není tedy moc na co čekat, alespoň určitě ne v případě atraktivních duelů. Co se týká cen lístků, tak fanoušci mohou kupovat vstupenky na jednotlivé zápasy od 13 eur v Tampere a od 12 eur v Helsinkách. A jak sehnat vstupenky na zápas třeba české reprezentace?

Na místě před zápasem...

První možností je koupit lístky přímo v dějišti šampionátu na stadionu před zápasem. Tuto alternativu bychom ale spíše doporučili pro méně atraktivní zápasy, na kterých se nečeká velký divácký zájem a vyprodaný stadion. Takovým příkladem může být třeba první zápas Česka na MS proti Velké Británii, na kterém se neočekává vyprodaná Nokia Arena v Tampere. Nicméně tento způsob koupě lístků asi nebude ideální například pro zápas s domácími Finy, nebo proti Švédům. To jsou pro fanouška velice atraktivní zápasy a nebylo by příliš rozumné čekat na koupi až v den zápasu.

...nebo online přes distributora

Jelikož žijeme v době internetové, kdy není problém sehnat cokoliv na webu, tak je nejjednodušší cestou dostat se k lístkům na zápas z pohodlí domova přes internetové stránky distributorů, nebo přímo IIHF. A nutno dodat, že hokejový fanoušek má z čeho vybírat i z domácích prodejců vstupenek. 

Příkladem budiž Ticketmaster, na jehož stránkách si vyberete svůj vytipovaný zápas (pokud je ještě k dispozici) a web vás následně nasměruje na finskou variantu stránek, kde si v plánku arény vyberete volné místo. Finština je samozřejmě pro málokterého čecha srozumitelným jazykem, ale lze si pomoci přes google-překladač, se kterým nebude nákup lístků velký problém.

Pak tu máme sporttickettravel.cz, kde lze zakoupit lístky ve formě denních balíčků. V praxi to znamená, že máte vstupenky na všechna utkání, která se hrají v určený den v daném městě. Většinou se odehrají dva nebo tři zápasy základních skupin během jednoho dne. Ceny se pohybují od cca 1100 za dospělého na stání až po 4500 kč na sezení, což už je nejvyšší kategorie. Některé termíny jsou již však vyprodané.

Vstupenky a zájezdy na hokejový šampionát zprostředkovává také hokejtour.cz, kde je potřeba nejdříve vyplnit nezávaznou objednávku a poté vás bude distributor kontaktovat s konkrétní nabídkou. 

Vstupenky na hokejové MS nabízí také web viagogo.com, což je druhá největší světová burza vstupenek na živé akce. Výhodou zde je, že vidíte aktuální zbývající počet volných míst k prodeji a také to, že je stránka kompletně v češtině.

Pakliže vám nedělá problém angličtina, či si pomůžete online překladačem, jsou vstupenky na MS k dispozici také na stránkách samotné mezinárodní hokejové federace IIHF. Zde je nabídka opravdu široká. Lze si vybrat z nabídky zahrnující buď jednotlivé zápasy, denní zápasový balíček, nebo třeba dražší VIP balíček pro náročnější hokejové příznivce.

Na závěr bychom také měli zmínit, že každým nákupem libovolné vstupenky přispějí pořadatelé hokejového šampionátu částkou 5 € na pomoc Ukrajinské hokejové federaci. Dále věnují Ukrajině částku 10 € z prodaných vstupenek na zápasy Ruska, které bylo z MS kvůli vojenské agresi vyloučeno. Organizátoři očekávají, že se vybere na pomoc Ukrajině až 80 tisíc €, což jsou v přepočtu na české koruny necelé 2 miliony.