Medveděv odstartoval misi za obhajobou na Turnaji mistrů vítězně


Letošní ročník Turnaje mistrů se po dvanácti letech přesunul z Londýna do italského Turína a první zápas v něm obstarali Daniil Medveděv a Hubert Hurkacz. Tuto dvojici doplňují v červené skupině ještě Alexander Zverev a Matteo Berrettini. V zelené skupině se utkají nasazená jednička Novak Djokovič, Andrey Rublev, Stefanos Tsitsipas a Casper Ruud.

 

Medveděv - Hurkacz

Obhájce loňského titulu Medveděv neměl v prvním zápase proti polskému tenistovi zrovna lehkou práci. Vzájemná bilance sice hovořila ve prospěch Rusa, který zvítězil ve všech třech vzájemných bitvách a byl favoritem, ale všechny jejich zápasy byly poměrně vyrovnané a také hrané na maximální počet setů.

hurkacz

zdroj: kafkadesk.org

Rozhodnout musel až třetí set

A ve stejném vyrovnaném duchu se odvíjel i tento zápas. V prvním setu fungoval oběma tenistům servis na jedničku a rozhodnout musel až tiebreak, ve kterém ale Medveděv třikrát přišel o podání a zkrácenou hru prohrál. Hubert Hurkacz, který potvrzoval dobrou formu z posledních turnajů, ale přišel hned zkraje druhého setu o servis, a protože si nedokázal vytvořit při podání Medveděva za celý druhý set ani jeden brejkbol, tak ho prohrál poměrem 3:6. Na vlas stejně začal i třetí, rozhodující set. Hurkacz přišel na začátku setu o svůj první servis a tuto ztrátu již nedokázal zvrátit. Daniil Medveděv působil na servisu velice jistě a soupeře k ničemu nepouštěl. Za celý zápas neztratil Rus ani jednou své podání a to rozhodlo. Nakonec tedy zvítězil  6:7, 6:3, 6:4.

Nejbližší program v červené skupině

Příštím soupeřem Medveděva bude Alexander Zverev, což bude velice očekávaný a sledovaný zápas mezi světovou dvojkou a trojkou. Huberta Hurkacze pak čeká Matteo Berrettini.

vstupni bonus 22bet