Liga mistrů v TV | Liga mistrů živě – sezóna 2022/23

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

Liga mistrů v TV | Liga mistrů živě – sezóna 2022/23


Liga mistrů je nejprestižnější fotbalovou klubovou soutěží na světě a zájem o přímé přenosy je obrovský. Fanoušci v České republice mají na výběr z více sportovních kanálů, které Ligu mistrů zařazují do svého programu. Poradíme vám, na jakých kanálech je v Česku Liga mistrů dostupná.

Vstupní bonus u 22Bet

Kde sledovat Ligu mistrů živě

Televizní práva na Ligu mistrů jsou horké zboží a patřičně se za ně platí. Je tomu již několik let, co Liga mistrů zmizela z obrazovek veřejnoprávní České televize a přestěhovala se na placené kanály.

Práva na sezónu 2022/23 vlastní v České republice více sportovních kanálů, fanoušek tak má na výběr více zápasů. Může se rozhodovat mezi Premier Sport 2 a Nova Sport 3 s Nova Sport 4. O tom, kde tyto sportovní stanice můžete naladit, píšeme na stránce Přehled sportovních kanálů, tak ji neváhejte navštívit.

Jak funguje dělení práv mezi více stanicemi v praxi? Kanál Premier Sport 2, který vzniká v pražské redakci O2 TV, má právo 1. volby v úterý a ve středu má právo 3. volby. Nova Sport si v úterý volí 2. a 3. v pořadí a ve středu má právo 1. a 2. volby. Kromě toho ale oba kanály Novy vysílají v základní skupině také obě utkání s dřívějším výkopem. Dohromady tedy novácké sportovní kanály vysílají osm zápasů každého kola základních skupin a dvě utkání pokrývá Premier Sport.

Přehled českých televizních stanic vlastnících práva na Ligu mistrů

  • Nova Sport 3 – dohromady odvysílá 4 zápasy v rámci jednoho kola základních skupin + zápasy vyřazovací fáze
  • Nova Sport 4 – dohromady odvysílá 4 zápasy v rámci jednoho kola základních skupin + zápasy vyřazovací fáze
  • Premier Sport 2 – odvysílá 2 zápasy v rámci jednoho kola základních skupin + zápasy vyřazovací fáze

Vzhledem k tomu, že všechny tři programy jsou dostupné na O2 TV, T-Mobile TV a Telly TV  je nejlepší variantou si některou z těchto televizí pořídit.