Ledecká vybojovala v závodě Světového poháru bronz


Závod SP ve sjezdu se jel v italské Cortině d' Ampezzo a Ester Ledecká v něm obsadila skvělé třetí místo. Ve Světovém poháru se tak česká lyžařka dostala pošesté na stupně vítězů. Zároveň šlo o poslední velký sjezdařský test pro Ledeckou před olympijskými hrami v Pekingu.

Forma z tréninku vydržela

Po prosincovém vítězství Ledecké v snowboardcrossovém závodu Světového poháru v Cortině, dokázala česká reprezentantka získat medaili na stejném místě i o měsíc později. I když se tentokrát jednalo o sjezd a nebyla z toho zlatá medaile, ale ,,pouze'' bronzová. Formu prokazovala Ester Ledecká už v tréninku, kde se jí dařilo a dojela na šestém místě. Na sjezdovce Olympia delle Tofane se Češka držela od prvních mezičasů mezi nejlepšími a nakonec nestačila pouze na Italku Goggiaovou a Rakušanku Siebenhoferovou. Ledecká si tak spravila chuť z loňského sjezdu v Cortině, kdy přišla dvakrát těsně o stupně vítězů.

Třetí místo navzdory špatnému pocitu

Sobotní závod se musel přibližně o 200 metrů zkrátit, kvůli špatným povětrnostním podmínkám. Závodnice tak neabsolvovaly horní náročnou část trati, kde se nachází také padák Tofana Schuss umístěný mezi dvěma skalními masivy. I přesto si Ledecká s tratí poradila na výbornou, ačkoliv měla při sjezdu opačný pocit: „Vlastně jsem si celou dobu říkala, jak jedu blbě a dělám spoustu chyb. Ale dole se mi konečně povedla zajet linie, kterou jsme plánovali s Franzem Gamperem a s Tomasem Bankem, takže mám radost a doufám, že oni budou mít taky, aspoň z té poslední pasáže.

Pořadí závodu SP žen ve sjezdu Cortina d' Ampezzo:

1. Goggiaová (It.) 1:06,98, 2. Siebenhoferová (Rak.) -0,20, 3. Ledecká (ČR) -0,26, 4. C. Suterová (Švýc.) -0,33, 5. Puchnerová (Rak.) -0,37.