Konkurence pro Patrika Schicka. Do Leverkusenu míří útočník Azmoun

Roman Mráz

Roman Mráz

Konkurence pro Patrika Schicka. Do Leverkusenu míří útočník Azmoun


S německým Leverkusenem podepsal Íránský reprezentant Sardar Azmoun smlouvu do roku 2027. Původně měl do Německa zamířit bývalý útočník Zenitu Petrohradu až po skončení sezóny jako volný hráč. Jednání se ale povedlo Bayeru urychlit a Azmoun pomůže Leverkusenu už v jarní části Bundesligy.

Připravuje se Bayer na odchod Schicka?

Od příchodu Sardara Azmouna si v Bayeru hodně slibují, jak potvrdil sportovní ředitel Simon Rolfes: "Máme z tohoto přestupu velkou radost. Sardar Azmoun už roky patří k nejlepším střelcům ruské ligy. Se Zenitem třikrát za sebou vyhrál mistrovský titul a pravidelně hrál Ligu mistrů. S ním bude naše ofenziva ještě silnější."  V ofenzivních řadách Leverkusenu, který hraje v současnosti systémem s jedním hrotovým útočníkem, kterým je momentálně Patrik Schick, tak vznikne o poznání větší konkurence. Může to však také znamenat, že se Bayer již připravuje na odchod českého útočníka, o kterého je velký zájem v několika evropských velkoklubech.

Tři tituly se Zenitem

Íránský sedmadvacetiletý reprezentant Sardar Azmoun strávil posledních dvanáct sezón v Rusku. Prošel si kluby jako Kazaň, FK Rostov a poslední čtyři sezóny střílí branky v Zenitu Petrohrad, se kterým se stal třikrát za sebou mistrem ruské ligy. Loni vyhrál také cenu pro nejlepšího hráče v ruské lize. Azmounova gólová statistika v Zenitu není vůbec špatná, v 79 zápasech vstřelil íránský útočník 52 branek. S Íránskou fotbalovou reprezentací, za kterou zatím dal 39 gólů, se Azmoun podíval i na poslední mistrovství světa v Rusku.