Live komentování Australian Open: RYBAKINA vs. PLÍŠKOVÁ

paulrockseek

paulrockseek

Live komentování Australian Open: RYBAKINA vs. PLÍŠKOVÁ


Náš tenisový expert paulrockseek se zítra postará o live komentář Australian Open v rámci společnosti Tipsport, a to konkrétně od 9. hodiny ranní v zápase ženského pavouka a prvního kola, utkání Rybakina vs. Plíšková.

ELENA RYBAKINA (KAZ) vs KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (CZE)

Australian Open WTA, první kolo. ROD LAVER ARENA, večerní program.

Datum: 16.01.2024

Zahájení zápasu: 09:00 

Aktuální kurz na Tipsportu: 1.14 vs. 5.47

Pokud chcete sledovat můj živý komentář k zápasu, můžete se připojit přes funkci KOMENTOVÁNÍ v záhlaví zápasu (nad streamem). To platí i pro uživatele mobilní aplikace Tipsport, kde se k komentáři dostanete přes ikonu KOMENTOVÁNÍ v horní liště daného zápasu.

Jak je na tom letos Karolína Plíšková?

Karolína Plíšková nezačala letošní sezónu ideálně. V Brisbane porazila Naomi Osaku, ale poté prohrála s Lotyškou Ostapenko a v Adelaide utrpěla debakl od krajanu Siniakové, získavši jen 3 gemy. Vstupuje do čtvrtého vzájemného zápasu s Rybakinou bez zisku jediného setu v předchozích třech duelech. Na turnaji obhajuje loňské čtvrtfinále a slušný počet bodů.

A co její soupeřka, Kazaška Rybakina?

Elena Rybakina naopak zahájila sezónu výborně. Vyhrála turnaj v Brisbane, kde přemohla i Sabalenku, a v Adelaide vypadla s Alexandrovou, což je před grandslamem relativně pochopitelné. Na Australian Open obhajuje loňské finále, 1300 bodů a má již na kontě jeden grandslamový titul z Wimbledonu 2022.

Shrnutí

U obou hráček je třeba zdůraznit kvalitu servisu, jelikož obě jsou mezi nejvyššími tenistkami (184 a 186cm) a servis je pro ně klíčový. Přestože Karolína prochází herními potížemi, na grandslamu bych ji nepodceňoval, což dokazuje její finále ve Wimbledonu 2021 proti Ashleigh Barty. Pokud bude Plíšková dobře podávat, může Rybakinu potrápit. S kurzem 1.14 bych Elenu na sázkařském tiketu nedoporučoval. V ženském tenisu jsou velká překvapení běžná a Plíšková byla v minulosti světovou jedničkou. Přátelé, děkuji za pozornost a zítra ráno v 09:00 se uvidíme (a uslyšíme) u zápasu RYBAKINA vs. PLÍŠKOVÁ na Tipsport TV!