Kde sledovat formule 1?

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

Kde sledovat formule 1?


Mezi milovníky motorsportu patří formule 1 na pomyslný piedestal závodních kategorií. Po celém světě se formule těší obrovské popularitě. Díky televizním přenosům a live streamům si mohou závody formulí užít i čeští fanoušci. Možná jste byli z minulosti zvyklí, že závody F1 přenášely běžně dostupné TV stanice, které naladíte na každém přijímači. Situace se ovšem změnila a za přímý přenos si nyní český fanoušek musí připlatit. Existuje ovšem i bezplatná varianta. Zjistěte, kde všude můžete sledovat závody formule 1 živě.

Vstupní bonus u 22Bet

Kde sledovat formule 1 živě

Variant, kde můžete naladit přímé přenosy ze závodů či kvalifikací a tréninků existuje vícero. Nejpohodlnější volbou je samozřejmě televizní přenos. Za ten si v Česku připlatíte, práva na formule 1 vlastní sportovní kanály Sport 1 a Sport 2.

  • TV stanice Sport 1 a Sport 2

Sportovní kanály Sport 1 a Sport 2 vlastní vysílací práva na F1 již delší dobu. Zatímco na Sport 1 naladíte přenosy z tréninků a kvalifikací, „dvojka“ vysílá samotný závod, který bývá doprovázen i odborným studiem.

Stanice Sport 1 a Sport 2 lze sledovat výhradně v placené nabídce operátorů kabelové, satelitní a IPTV televize. Oba programy jsou dostupné například u těchto operátorů: Kuki, FiberTV, freeSAT, Magio TV, Magio Sat, Skylink, NejTV, UPC Broadband CZ, UPC Broadband Slovakia, T-Mobile TV a další. Více informací naleznete v našem Přehledu sportovních kanálů.

  • Placený live streaming

Kromě stanic Sport 1 a Sport 2 lze zvolit i jiné možnosti sledování formulí. Pokud jste opravdový fajnšmekr a zajímá vás úplně vše okolo formulí, tak doporučujeme oficiální online televizi F1 TV, na níž můžete sledovat závody z jedinečných pohledů kamer umístěných přímo v kokpitu a další nevšední záběry. K dispozici vám budou také podrobné statistiky a archivní závody. Milovníky formulí potěší i seriály F2 a F3.

Při registraci máte na výběr ze dvou možností vysílání. Buď můžete zvolit TV Access za 26,99 € ročně, popř. 2,99 € měsíčně (k dispozici pouze záznamy závodů F1, F2 a F3) nebo TV Pro za 49,99 € ročně, popř. 5,99 € měsíčně (k dispozici živé přenosy F1, F2, F3). 

Možná vás to překvapí, ale přímé přenosy ze závodů formulí naleznete také na platformách Amazon Prime, Hulu či Youtube.

F1 TV

Zdroj: f1tv.formula1.com

  • Bezplatný online stream v sázkových kancelářích

Zatím to sice nebývá pravidlem, ale některé podniky formule 1 najdete ke sledování zdarma díky live streamům sázkových kanceláří.

Alternativou k placeným přenosům či občasným streamům sázkových kanceláří jsou různé weby, na nichž můžete najít přímý přenos závodu. Jejich nevýhodou ovšem je, že se musíte proklikat spoustou reklam a hrozí vám riziko nějakého viru. Zajímavou alternativou může být volně dostupná polská online televize TVP Sport.