Hertl vyhlášen jednou ze tří hvězd NHL za uplynulý týden

Roman Mráz

Roman Mráz

Hertl vyhlášen jednou ze tří hvězd NHL za uplynulý týden


Český reprezentační útočník Tomáš Hertl byl oceněn za svoje skvělé výkony v zámořské NHL a stal se třetí hvězdou v uplynulém týdnu. Během tří zápasů si připsal hned šest kanadských bodů za čtyři góly a dvě asistence. V letošní sezóně je tak prvním českým hokejistou, který byl vyhlášen jednou z hvězd.

Vyhlášení v evropské režii

V NHL je to každotýdenní tradice. Za každý odehraný týden se vyberou tři nejlepší hráči napříč ligou. V tom minulém se vyhlášení stalo soukromou záležitostí Evropy. První hvězdou byl totiž vyhlášen švédský útočník Gabriel Landeskog hájící dres Colorada Avalanche, který nasbíral za posledních sedm dní stejný počet bodů (4+3). Druhým oceněným byl finský gólman Juuse Saros z Nashvillu Predators, jenž vychytal tři výhry s procentuální úspěšností 95,4%. Třetím do party se stal již zmíněný Tomáš Hertl ze San Jose.

Hattrick Tomáše Hertla proti Philadelphii:

Nepostradatelný žralok

Českému útočníkovi se v poslední době nebývale daří. Za posledních pět zápasů si připsal osm bodů a celkově má tak na svém kontě za 36 zápasů již 31 kanadských bodů. Svými bodovými příspěvky stále drží žraloky ve hře o play-off, kterým momentálně patří 9. příčka se ztrátou jediného bodu na postupovou osmičku. Navíc Tomáš Hertl sbírá nejen body, ale také minuty strávené na ledě. Z posledních pěti zápasů se dostal hned čtyřikrát přes 20 minut na zápas. Proti Philadelphii to bylo dokonce více než 23 minut. Letos se také může pochlubit nadprůměrnou úspěšností střelby - 19,4% a také dobrým vhazováním - 51,91%. Pro San Jose je to zkrátka momentálně nepostradatelný hráč a případný nový zájemce o služby Tomáše Hertla by musel podstoupit nemalou oběť za jeho získání, ať už hráčskou, či vysoký draft.