Bývalá jednička si nebrala servítky: Djokovič je král idiotů

Roman Mráz

Roman Mráz

Bývalá jednička si nebrala servítky: Djokovič je král idiotů


Kvůli dlouhodobému odmítání vakcíny proti koronaviru se stal Novak Djokovič terčem kritiky z úst bývalé světové jedničky Chilana Marcela Riose. Ten jeho počínání nechápe a na sociální síti se do srbského tenisty, jak je jeho zvykem, poměrně přímočaře obul.

Vzdát se prvního místa kvůli očkování? Podle Riose arogantní

Chilského tenistu si čeští tenisoví příznivci asi nejčastěji spojí s finále Australian Open 1998, ve kterém podlehl Petru Kordovi. Už méně si jich asi vybaví, že byl také pár týdnů světovou jedničkou. Vítěz osmnácti turnajů ATP se nicméně čas od času rád připomene nějakým kontroverznějším výrokem. Tentokrát se zaměřil na Novaka Djokoviče a jeho negativní postoj k očkování.

Tohle je fakt stupidní. Vzdát se boje o to být nejlepším hráčem v historii kvůli vakcíně. To musíte být král idiotů. Nejdřív to podle mě bylo (odmítání vakcíny) ze strachu, teď už pro to, že je příliš arogantní." 

Djokovič při tréninku

zdroj: guardian.ng

Monte Carlo jako Srbův test před French Open

Těžko říct, jestli bude Rios stát srbskému tenistovi za nějakou reakci. Ten hraje tento týden prestižní turnaj Masters v Monte Carlu, kde již dvakrát v historii zvítězil. Je to však po Dubaji jeho letos teprve druhý turnaj. Z ostatních podniků byl odhlášen kvůli tomu, že není naočkovaný proti koronaviru.

Start v Monte Carlu bere Djokovič jako dobrý test před antukovým grandslamem v Paříži, který se bude konat v květnu. Zároveň si je vědom, že malá zápasová praxe se může na jeho hře podepsat zejména v prvních zápasech.

„Chápu, že na začátku týdne asi nebudu v nejlepší formě. Pořád, tak říkajíc, testuji svůj motor, buduji si svoji hru. Bude to chtít samozřejmě nějaký čas, abych se dostal na úroveň, na které potřebuji hrát."