O víkendu startuje nový ročník F1 se spoustou změn


Fanoušci F1 dost možná ještě ani nedokoukali novou řada populárního seriálu Touha po vítězství na streamovací platformě Netflix a už na ně čeká start nové sezony. Již tento víkend vypukne nový ročník, v němž bude titul po kontroverzním finále loňského roku obhajovat Max Verstappen.

22Bet nabízí 100% vstupní bonus !

Dozvuky loňského roku

Byl to zvláštní rok. V polovině sezony to vypadalo, že si nizozemský pilot Max Verstappen dojede s přehledem pro titul mistr světa. Druhá polovina šampionátu však patřila jeho rivalovi Lewisu Hamiltonovi a celý příběh vyvrcholil v posledním kole posledního závodu, kdy po sérii kontroverzních rozhodnutí ze strany vedení závodu získal poprvé v kariéře titul pilot Red Bullu Max Verstappen.

„V této sezoně necítím žádný extra tlak. Budu dělat to, co pořád. Všichni na startu začínáme od nuly a čeká nás vzrušující rok. Vloni jsme do toho dali vše až do posledního kola a jsme připravení udělat totéž i letos,“ prohlásil Verstappen před startem nového ročníku.

Hamilton a celý tým Mercedesu nesl výsledky posledního závodu velmi těžce. Britský pilot se dokonce po skončení sezony nezúčastnil tradičního galavečeru automobilové federace. Dlouhé týdny se poté spekulovalo, zda-li do nové sezony vůbec nastoupí. Nyní již odpověď známe a Hamilton se pokusí se svým „stříbrným šípem“ získat rekordní osmý titul mistra světa, čímž by se osamostatnil v historické tabulce.

Zdroj: marca.com

Nová sezony, nová pravidla

Nový ročník vypukne již zítra v Bahrajnu dvěma tréninky a po sobotní kvalifikaci se fanoušci mohou těšit na start nedělního závodu. Jedním z nových pravidel je snížení rozpočtového stropu na částku 140 milionů dolarů. Týmy jsou nově také povinni nasazovat do úvodních tréninků mladé piloty. Novinkou, která asi nejvíce ovlivní strategii týmů je fakt, že od letošní sezony budou moci jezdci startovat do závodu na libovolné směsi pneumatik. Dosud platilo, že piloti startují v nedělním programu na stejné směsi, na které odjeli druhou část kvalifikace.

Změn doznal i samotný kalendář. Po napadení Ukrajiny byla zrušena letošní Velká cena Ruska, do programu se po pandemii však vrací okruhy v Singapuru, Japonsku, Austrálii a Kanadě. Premiéru pak letos zažije Velká cena Miami. Na programu je zatím 22 závodů. Sezona začne tento víkend v Bahrajnu a svou pouť zakončí 20. listopadu Abú Zábí.

Sportaza nabízí 100% vstupní bonus !