Mercedes představil monopost pro novou sezonu

Luboš Řepa

Luboš Řepa

Mercedes představil monopost pro novou sezonu


Šampioni Poháru konstruktérů z předchozích let představili monopost, který má v příštím roce jejich jezdce opět vynést na výsluní. Mercedes-AMG Petronas F1 se vrací k dřívější barevné kombinaci svých monopostů, fanoušci se tedy opět mohou těšit na ,,Stříbrné šípy“.

Sportaza nabízí 100% vstupní bonus !

,,Stříbrné šípy“ jsou zpět

V předchozích dvou sezonách jsme mohli vozy týmu Mercedes vídat v černé barvě, což doplňovala i černá barva kombinéz pilotů, v nadcházejícím ročníku budeme vozy osminásobných vítězů Pohárů konstruktérů moci vidět opět v klasických stříbrných barvách. Předchozí barevná varianta měla symbolizovat podporu s hnutím BLM, přičemž samotná stájová jednička Lewis Hamilton se v této oblasti hodně angažoval.

Nový model monopostu nese označení W13, na bližší specifikace si však budeme muset ještě počkat. Je běžné, že i po představení vozidel pro novou sezonu se technické parametry do začátku ročníku mění. Zůstat by měnily stejné však aerodynamické tvary monopostu a také oproti minulému roku větší osmnáctipalcová kola. Na týmové prezentaci se k novým ,,Stříbrným šípům“ vyjádřil i šéf týmy Toto Wolff:

„Jako každý rok jsme skeptičtí, zda jsme skutečně odvedli dobrou práci. Ale to je ta správná mentalita. Neexistuje nic, co byste si z předchozích let mohli přenést do nové sezóny. Začíná se od nuly.“

1xBit nabízí sázení v kryptoměnách !

Hamilton končit ještě nechce

Zdá se, že je i konec spekulacím o tom, jestli v příští sezoně uvidíme Lewise Hamiltona, který těžce nesl vyvrcholení loňské sezony, kdy v posledním kole posledního závodu přišel o rekordní osmý titul. Na týmové prezentaci se Hamilton po dlouhých týdnech ukázal na veřejnosti a popřel, že by přemýšlel o konci kariéry. Zdůraznil, že svou práci miluje a nadále se bude pokoušet osamostatnit na čele historické tabulky. V letošním roce mu k tomu bude dopomáhat týmová dvojka George Russell, jenž přichází z Williamsu jako náhrada za finského pilota Valtteri Bottase.