F1: Kvalifikaci na Velkou cenu Austrálie ovládl Leclerc


Kvalifikaci na nedělní Velkou cenu Austrálie opanoval jezdec stáje Ferrari Charles Leclerc. Jedná se o jeho jedenáctou pole position v kariéře a již druhou v této sezoně. Poprvé v letošním ročníku vyjel do závodu z prvního místa při Velké ceně Bahrajnu.

1xBit nabízí sázení v kryptoměnách !

Sladkobolná kvalifikace pro Ferrari

Ačkoli si může průběžný lídr poháru konstruktérů gratulovat k tomu, že jejich týmová jednička bude startovat v neděli z pole position, úplnou radost mít nemohou. Druhý pilot a v letošní sezoně zdatný sekundant Leclerca Carlos Sainz měl totiž během kvalifikace problémy se startovačem, kvůli němuž vyrazil do poslední části s tříminutovým zpoždění. To mělo za následek, že nestihl dostatečně zahřát pneumatiky a jeho výsledná devátá pozice italské stáji radost rozhodně nepřinesla.

Charles Leclerc naopak podal konstantní výkon a s náskokem téměř tři desetiny sekundy vybojoval první místo. V nedělním závodě to však bude mít těžké. Největší konkurenti z Red Bullu mají na rovinkách obrovskou sílu a samotná trať v Austrálii je spíše svižná a rovinatá než technická.

„Cítil jsem se skvěle. I když je to trať, která mi moc nesedí, ve třetí části kvalifikace jsme poskládali vše dohromady. Red Bull byl velmi rychlý na dlouhých rovinkách, ale naše kvalifikační rychlost nás také překvapila. V závodě je možné vše,“ sdělil po skončení kvalifikace Leclerc.

Red Bull a zbytek světa

Jak již bylo o pár řádek výše naznačeno, největším konkurentem pro stáj Ferrari je v letošní sezoně Red Bull. Nejinak tomu bylo i v Austrálii. Na druhém místě dokončil kvalifikace úřadující šampion Max Verstappen, třetí pozici získal jeho týmový kolega Sergio Peréz. Oba piloti Red Bullu se vtěsnali to rozmezí jedné desetiny vteřiny. Po nikterak oslnivém začátku sezony se dostává do tempa také Lando Norris, v nedělní závodě bude startovat z druhé řady.

Zdroj: racefans.net

Třetí řadu na roštu si rezervovali piloti stáje Mercedes. Pátý Lewis Hamilton však na vítěze kvalifikace ztratil přes devět desetin vteřiny, šestý Russel dokonce více než vteřinu. Minimálně v tuto chvíli to tedy rozhodně nevypadá na to, že by se Mercedes měl zapojit do zápolení s týmy Red Bullu a Ferrari, což bylo jejich přáním od prvního závodu letošní sezony.

F1: Velká cena Austrálie (kvalifikace)

  1. Charles Leclerc 1:17,868
  2. Max Verstappen -0,268
  3. Segio Peréz -0,372
  4. Lando Norris -0,835
  5. Lewis Hamilton -0,957
  6. George Russell -1,065
  7. Daniel Ricciardo -1,164
  8. Esteban Ocon -1,193
  9. Carlos Sainz -1,540
  10. Fernando Alonso - bez času

22Bet nabízí 100% vstupní bonus !