Charles Leclerc ovládl Velkou cenu Bahrajnu


Po úspěšné kvalifikaci zvládl Charles Leclerc i nedělní závod a připsal si první vítězství v nové sezoně F1. Na druhém místě dojel jeho stájový kolega Carlos Sainz a potvrdil tak dominanci týmu Ferrari na začátku sezony. Na třetím místě se po technických problém jezdců Red Bullu umístil Brit Lewis Hamilton.

MostBet nabízí bonus až 8000 Kč !

Ferrari kralují na začátku nové sezony

Předsezonní testy a poté i kvalifikace na Velkou cenu Bahrajnu naznačovaly, že nejlépe připraveným týmem pro nový ročník je Ferrari. A samotný závod dal těmto náznakům za pravdu. Charles Leclerc si dojel pro vítězství, ačkoli musel několikrát odrážet útok mistra světa Maxe Verstappena. K největším bitvám docházelo vždy po výjezdu z boxů, v průběhu stintu mělo Ferrari navrch. Nizozemský obhájce titulu Verstappen se v úseku mezi sedmnáctým a devatenáctým kolem dostal celkem třikrát do vedení. Pokaždé si však Leclerc vzal vedení zpět.

Už se zdálo, že jezdci na předních příčkách dojedou ve stejném pořadí, v jakém dokončili kvalifikaci. Chvíli po třetí zastávce v boxech začal mít však Max Verstappen technické potíže s vozem, které vyvrcholili jeho odstoupením. Katastrofu pro tým Red Bull pak korunoval Sergio Peréz, i on totiž musel jen chvíli před koncem závodu z technických důvodů odstoupit. Třetí místo tak spadlo do klína Lewisu Hamiltonovi. Za ním pak dojel jeho týmový parťák George Russell.

Zdroj: motorsport.com

„Čím jsem jel rychleji, tím hůř se mi řídilo. A najednou jsem musel odstoupit, všechno se vypnulo. Vypadalo to jako problém s palivovým čerpadlem, do motoru nešlo palivo. Přesně nevíme, proč se to stalo. Musíme si zanalyzovat dost věcí. Problémy se sice můžou přihodit, ale na téhle úrovni by k něčemu takovému docházet nemělo,“ uvedl Verstappen k technickým problémům jeho monopostu.

Překvapil Haas, body i pro nováčka

Skvělý výkon předvedl také dánský pilot ve službách německého Haasu Kevin Magnussen. Jezdec, který ještě před pár týdny ani nevěděl, že se nového ročníku F1 vůbec zúčastní, zajel skvělou kvalifikaci a v závodě nakonec skončil na skvělém pátém místě. Hned za ním skončil bývalý týmový kolega Lewisa Hamiltona Fin Valtteri Bottas. První body si připsal také nováček Čou Kuan-jü, jezdící za tým Alfa Romeo. Seriál F1 pokračuje hned následující víkend, kdy je na programu Velká cena Saúdské Arábie.

Rabona nabízí 100% vstupní bonus !