Vítěz Tour de France Bernal se podrobil druhé operaci páteře


Je tomu deset dní, co měl vítěz Tour de France z roku 2019 na vysokohorském tréninku vážnou nehodu. Do nemocnice byl transportován s mnohačetnými zraněními a jak sám později uvedl v příspěvku na sociálních sítích jeho život visel na vlásku. Nyní se podrobil již druhé operaci páteře a jeho stav se lepší.

Rabona nabízí 100% vstupní bonus !

Náraz do stojícího autobusu

Egan Bernal se společně s dalšími členy týmu připravoval na novou sezonu doma v Kolumbii. Během tréninku na časovkářském speciálu si však pozdě všiml zaparkovaného autobusu u cesty a ve vysoké rychlosti do něj narazil. Kromě zlomeniny stehenní kosti a poranění ruky si z nehody odnesl především zranění v oblasti páteře. Ihned po převozu do univerzitní nemocnice v Bogotě se Bernal podrobil první operaci páteře, nyní absolvoval druhou.

Dle vyjádření doktorů proběhla operace bez komplikací a zákrok přinesl excelentní klinické výsledky. Zda-li to byla poslední operace páteře, kterou Bernal prodělal, ukážu čas. Jisté je, že další operaci si jistě vyžádá zranění ruky, kde má Bernal několik zlomených záprstních kůstek. Chirurgický zákrok si vyžádá nejspíše i fraktura v oblasti chrupu.

"Pacient se zotavuje. Cíle biomechanické stability krční páteře byly dosaženy s excelentními klinickými výsledky a bez komplikací během zákroku," citoval server cyclingnews.com ze zprávy lékařů.

Bernal na sociálních sítích

Již krátce poté, co byl v bogotské nemocnici Bernal stabilizován, přidal na svůj účet na sociálních sítích vzkaz s poděkováním za obrovskou podporu, které se mu dostává. Zmínil také, že po nehodě byl jeho život v ohrožení a největší zásluhu na tom, že žije a neskončil na vozíku, mají lékaři z univerzitní nemocnice v Bogotě, kterým ve svém prohlášení také poděkoval. Podle oborníků Bernal letos do žádných závodů nenaskočí, pouze zlomenina stehenní kosti se běžně léčí osm měsíců. Zraněná čéška pak ještě déle. Bernal tak téměř jistě nestihne ani poslední Grand Tour, španělskou Vueltu.

Sportaza nabízí 100% vstupní bonus !