Udržitelná Katedrála. AC Milán a Inter budou mít nový stadion


Teprve před pár dny představila společnost Populous projekt na nový stadion pro AC a Inter Milán. Ponese název ,,Katedrála“ a utkáním bude moci přihlížet až pětašedesát tisíc diváků. Finální projekt bude představen příští rok a během následujících měsíců by se mělo začít stavět.

22Bet nabízí 100% vstupní bonus !

Klíčová je udržitelnost

Čím se nový stadion milánských celků bude lišit od těch ostatních ? Především svou udržitelností. Katedrála vyroste na ploše přes 100 000 metrů čtverečních a bude klást důraz na životní prostředí. To znamená, že nový stadion bude obklopovat travnatá plocha a dostat se k ní bude pro fanoušky možné pouze pěšky. Tím se zároveň vyřeší problém s logistikou, která trápí většinu fotbalových stadionů.

Legendární stadion San Siro. Zdroj: idnes.cz

Design nové arény si bere inspiraci ze slavných milánských staveb, Dómu a Galerie Viktora Emanuela II. Zmiňovaná společnost Populous se podílela na výstavbě tak ikonických stadionů jako je například Wembley, Emirates Stadium a v poslední době také nový stadion Tottenhamu Hotspurs. Byť bude kapacita hlediště snížena ze současných 80 000 míst na 65 000 míst, stále se bude jednat o jeden z největších stadionů v italské Serii A. K celému projektu se vyjádřil i prezident milánského AC Paolo Scaroni:

„Nové San Siro bude nejkrásnější stadion na světě. Bude to atraktivní aréna, přístupná a udržitelná, jež pomůže k růstu obou klubů a jejich globální konkurenceschopnosti.“

Co se San Sirem ?

Nový stadion má vyrůst hned vedle stařičkého San Sira. Z něho má být, dle plánů, zachována pouze určitá část, která bude součástí nového areálu. Zbytek by měl jít k zemi. Takový osud tedy nejspíše čeká téměř stoletý stadion Giuseppeho Meazzy, pro který se již vžil název San Siro.

MostBet nabízí až 8000 Kč bonus !