Trenér Pešán končí u hokejové reprezentace

Luboš Řepa

Luboš Řepa

Trenér Pešán končí u hokejové reprezentace


Po olympijském krachu se o tom spekulovalo a nyní už je to i skutečností. Trenér Filip Pešán končí na lavičce národního výběru. Spolu s ním opustí svou funkci také jeho asistenti Martin Straka a Jaroslav Špaček. Svou pozici si nakonec obhájil manažer Petr Nedvěd.

1xBit nabízí sázení v kryptoměnách !

Důvod ? Krach na Olympiádě i MS

Pro sportovní média shrnul důvody odvolání generální manažer Petr Nedvěd. Ten řekl, že jak na Mistrovství světa tak na olympijských hrách měla česká reprezentace bojovat o medaile, ani v jednom případě se to však nestalo. Na světovém šampionátu vypadl výběr Filipa Pešána ve čtvrtfinále, kde v defenzivní bitvě nestačil na Finsko, kterému podlehl 0:1. Na olympijských hrách se pak čeští hokejisté nedostali ani do osmičky nejlepších a museli skousnout nejhorší olympijský výsledek v historii.

O odvolání Filipa Pešána hlasovalo celkem deset členů výkonného výboru. Všichni byli pro odvolání dosavadního kouče. Po neúspěchu v Pekingu se zdála být nestabilní židle i pod generálním manažerem Petrem Nedvědem. Ten však hlasování o svém odvolání suverénně přestál, když jej ve funkci nadále podpořilo devět z deseti členů výboru. Do 17. března by měl tak Nedvěd předložit návrh nového realizačního týmu, včetně nového hlavního trenéra.

Zdroj: idnes.cz

Kdo bude novým koučem reprezentace ?

Právě pozice hlavního trenéra na reprezentační střídačce vyvolává otázky. Ve hře je totiž hned několik jmen, sám generální manažer zmiňuje pět až šest kandidátů. Výkonný výbor navíc zdůraznil, že ve výběru nového realizačního týmu má Petr Nedvěd zcela volnou ruku. V první řadě se na pozici nového trenéra hojně spekuluje o Miloslavu Hořavovi, současném kouči pražské Sparty. Hlavní slovo na lavičce národního výběru však může mít i cizinec. V této souvislosti se mluví především o finském kouči Kari Jalonenovi, který vedl Lev Praha v sezoně 2013/14.

Sportaza nabízí 100% vstupní bonus !