Teprve osmnáctiletý Alcaraz se stal nejmladším vítěz ATP 500

Luboš Řepa

Luboš Řepa

Teprve osmnáctiletý Alcaraz se stal nejmladším vítěz ATP 500


Ačkoli první Grand Slam sezony jasně ukázal, že Rafael Nadal se s kariérou loučit ještě rozhodně nehodlá, Španělsko se ani v případě jeho odchodu do sportovní penze o svou budoucnost strachovat nemusí. Osmnáctiletý Španěl Carlos Alcaraz ovládl jako nejmladší hráč v historii podnik ATP 500.

1xBit nabízí sázení v kryptoměnách !

Turnaj v Riu de Janeiru

Na cestě za titulem z brazilského podniku nevyřadil Alcaraz žádné neznámé hráče. Kromě Berrettiniho, světovou šestku, si cestou do finále poradil například s Fogninim či Delbonisem. Ve finálovém klání pak v krásném zápase přemohl světovou třináctku Diega Schwartzmana a stal se nejmladším hráčem, který ovládl podnik ATP 500, teprve v osmnácti letech. Zároveň se také v novém vydání světového žebříčku poprvé v kariéře podívá do TOP 20. Sezonu startoval španělský hráč na 32. místě. A jak sám říká, chce ještě výš:

„Chci být světovou jedničkou, vícenásobným grandslamovým šampionem a olympijským medailistou. Je pravdou, že jsem kluk s velkými sny.“

Zdroj: isport.blesk.cz

Loni se Alcaraz probojoval až do čtvrtfinále US Open, ve kterém musel vinou zranění vzdát. O pár týdnů později ovládl Turnaj mistrů pro hráče do 21 let a v letošním roce se skvěle předvedl i na Australian Open, kde sice padl již ve třetím kole s Berrettinim, Italem, kterého na brazilském podniku vyřadil, ale fanoušky si získal především svojí bojovností, když zápas na australském Grand Slamu nevzdal ani za nepříznivého stavu 0:2 na sety. Ztrátu dokázal dohnat a v divácky atraktivní zápase padl až v rozhodujícím setu v supertiebreaku.

Turnaj v Acapulcu Alcaraz vynechá

Ačkoli měl mladý Španěl v plánu vyrazit do mexického Acapulcu, kde se sejde kromě Novaka Djokoviče celé tenisová elita, kvůli zraněnému lokti a potřebnému času na odpočinek prestižní podnik vynechá. Vidět ho budou moci fanoušci pravděpodobně až na blížícím se Davis Cupu.

Rabona nabízí 100% vstupní bonus !