Nejdražší přestupy v historii fotbalu


Jedna z hlavních otázek v současném fotbale zní, kdy a za kolik opustí Erling Haaland německou Dortmund. Dá se totiž předpokládat, že přestup tohoto hráče bude atakovat přední příčky tabulky nejdražších přestupů. Níže se podíváme na to, jak tato tabulka momentálně vypadá.

22Bet nabízí 100% vstupní bonus !

5. Joao Félix – 127,2 milionů eur

Portugalský útočník měl za sebou snovou sezonu 2018/19 v Benfice Lisabon a evropská špička se přetahovala o to, kdo jej získá. Nakonec možná trochu překvapivě to bylo Atletico Madrid, které z přestupu mladého útočníka učinilo nejdražší nákup ve své historii. Stále teprve dvaadvacetiletý Félix však ve španělském velkoklubu marně hledá dřívější formu a o tom, jestli se Atleticu přestup vydařil, se dá diskutovat.

4. Ousmane Dembélé – 135 milionů eur

Další přestup, který je poměrně kontroverzní. Když v létě 2017 opouštěl řady Barcelony Brazilec Neymar, vedení katalánského klubu za něj hledalo náhradu. Našlo ji ve francouzském útočníkovi, který tou dobou působil v německé Borussii Dortmund. Za cenu přes 130 milionů eur si však Barca jistě představovala lepší výkony, než jaké Dembelé zatím předvádí. O náhradě za Neymara nemůže být ani řeč.

1xBit nabízí sázení v kryptoměnách !

3. Philippe Coutinho – 135 milionů eur 

Další přestup, který se španělské Barceloně příliš nepodařil. Skvělé výkony v dresu Liverpoolu vynesly Coutinhovi nabídku od španělského giganta. Brazilec měl být společně s Messim hlavní útočnou silou celku, ale osud tomu chtěl zřejmě jinak. Coutinho se trápil a po hostování v Bayernu Mnichov se nepříjemně zranil. Nyní zkouší restartovat kariéru v dresu Aston Villy, kde je na hostování s případnou opcí na přestup.

2. Kylian Mbappé – 145 milionů eur 

Pravděpodobně první přestup z naší tabulky, který se dá bez výhrad označit za úspěšný. Kylian Mbappé měl za sebou v létě 2018 již roční působení v dresu PSG, kde byl na hostování z Monaca. Hostování se změnilo v monstrózní přestup, na kterém netratil ani jeden z celků. Monaco získalo značnou finanční injekci a PSG jednoho z nejlepších útočníků na světě. Ironií je, že Mbappé dost možná opustí řady PSG letos v létě zadarmo, stále totiž nepodepsal novou smlouvu.

1. Neymar – 222 milionů eur 

S obrovský náskokem tabulce nejdražších přestupů vládne Brazilec Neymar. Ten si svými výkony v domovském Santosu nejprve řekl o angažmá v Evropě, a když svá kouzla předváděl i v dresu Barcelony, rozhodlo se v létě 2017 PSG aktivovat výstupní klauzuli v jeho smlouvě a za rekordních 222 milionů eur jej přivést do hlavního města Francie.

20Bet nabízí 100% vstupní bonus !