Nadal otočil zápas s Kordou, Plíškové se návrat nepovedl

Luboš Řepa

Luboš Řepa

Nadal otočil zápas s Kordou, Plíškové se návrat nepovedl


Turnaj v Indian Wells je již v plném proudu a na zajímavé udalosti rozhodně není skoupý. Španěl Rafael Nadal byl velmi blízko tomu, aby v letošním roce poprvé prohrál. Zápas se Sebastianem Kordou však otočil a postoupil. To se nepovedlo Karolíně Plíškové, která prohrála první zápas po návratu na kurty.

Rabona nabízí 100% vstupní bonus !

Korda dvakrát podával na vítězství

Zápas mezi Kordou a Nadal vypadal po prvním setu jako jasná záležitost pro španělského hráče. Dařil se mu servis a ve výměnách byl jasně lepší. Ačkoli měl Korda dvakrát možnost španělského soupeře obrat o podání, ani jednou k tomu v prvním setu nedošlo. Naopak Nadal sebral svému soupeři servis dvakrát a první set jasně ovládl 6:2.

První set rozhodně nenapovídal tomu, jaké drama se nakonec událo. Do druhého setu totiž Korda vlétl jako uragán a během pár minut vedl 3:0. Nadal si poté sice udržel servis a při podání soupeře měl breakball, ten však nevyužil a v následujícím gamu sám své podání ztratil. Američan získal druhou sadu poměrem 6:1. Nadal byl z průběhu zápasu očividně překvapený, jelikož dvakrát svůj servis ztratil i v rozhodující sadě a za stavu 2:5 měl Korda dvakrát možnost doservírovat zápas do vítězného konce. V této vypjaté chvíli se však ukázala velikost španělského hráče, který set nakonec dovedl až do tie breaku, ve kterém si již vítězství pohlídal. Jednalo se tak o šestnáctý vítězný zápas v řadě pro španělského tenistu.

Macháč nestačil na Medveděva

Český tenista Tomáš Macháč, který se do hlavní soutěže probil z kvalifikace, nestačil ve druhém kole na světovou jedničku Daniila Medveděva. Pro ruského tenistu se jednalo o první zápas v pozici světové jedničky. Končí i další české želízko. Karolína Plíšková se po dlouhé pauze způsobené zlomeninou ruky vrátila na kurty, avšak nestačila ve třech setech na Danku Kovinicovou z Černé Hory. Ve stejném kole pak turnaj opustila i Tereza Martincová, jenž nestačila na Španělku Badosovou.

Zdroj: voi.id

K zajímavé události došlo v utkání čtyřnásobné grandslamové vítězky Naomi Ósakaové s Ruskou Kuděrměkovou. Během pauzy mezi gamy zakřičela jedna z divaček směrem k Ósakaové, že nestojí za nic. Tenistka se následně rozplakala a rozehraný set prohrála potupným kanárem. Chvíli poté se dožadovala u rozhodčí, jestli by si mohla na chvíli půjčit mikrofon, že by divačce také ráda něco sdělila, svolení k tomu však nedostala.

1xBit nabízí sázení v kryptoměnách !